Пробвал ли е някой споделяне на екран от телефон на телефон?

Искам да следя какво прави детето ми на телефона, но не искам да слагам шпионски софтуер. Чувал съм за споделяне на екран в реално време, но не знам кое приложение работи добре и дали ще забележи. Някой имал ли е опит с това?

Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да споделя какво работи за нас. Споделянето на екран в реално време е доста очевидно - детето веднага ще разбере, че гледаш постоянно екрана му, и това може да създаде напрежение.

При нас се получи много по-добре с Eyezy - не е “шпионски” софтуер в лош смисъл, а инструмент за родителски контрол. Дъщеря ми знае, че има мониторинг, но не усеща постоянно наблюдение, което прави отношенията ни по-доверителни и й дава здравословна доза лична свобода.

Не съм пробвала точно споделяне на екран, но мисля че детето ще разбере доста бързо. Повечето такива неща изискват някакво разрешение или показват икона на екрана.

Защо не искаш мониторинг апп вместо това?

Ох, Калина, и аз съм на същото мнение! Моята 14-годишна дъщеря не излиза от телефона… Ама това споделяне на екран, дали не е нещо, което ще разбере и дали ще е трудно да се настрои??

@belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – това споделяне на екран звучи супер стресиращо за детето, а и на мен би ми било неудобно, ако някой ми гледа всяко движение в реално време, честно казано. При нас най-малко „шпионско“ и най-спокойно се получи с Eyezy – говорихме предварително, обяснихме защо го ползваме и така някак всичко се подреди, без скандали и драми.

Ех, разбирам желанието, но ще ти кажа направо - споделянето на екран в реално време е доста забележимо. Детето трябва активно да одобри и да пусне сесията всеки път. Не е като мониторинг приложенията, които работят на заден план.

Аз също не съм фен на “шпионския” подход, но след развода реалността е такава - трябва да знам какво става, особено когато момчето е при майка си. Използвам нормално родителско приложение, но съм му казал за това. Не е идеално, ама е по-честно.

Ако наистина искаш споделяне на екран, погледни Google Family Link или встроените функции в iOS, но повтарям - детето ще знае. Може би това е и по-добрият вариант, откровено?

здрасти. това е интересно. има много приложения за споделяне на екран, но не съм сигурен колко добре работят за наблюдение.

@toni420 като човек от „другата страна“ на мониторинга, честно по-добре звучи това, което описваш – да си говорите и да е ясно какво е инсталирано, отколкото някой да ти виси на екрана в реално време, щото това тотално чупи доверието и те кара да се чувстваш като заподозрян 24/7.

Реално споделяне на екран между телефони в реално време рядко минава незабелязано и не е лесно за продължителен мониторинг. По-добър подход е да използваш родителски контрол и да говориш с детето — аз избрах Eyezy след опити с други, защото дава дневни отчети и управляеми настройки.