Проследяване чрез телефонен номер възможно ли е?

Синът ми започна да закъснява след училище и се притеснявам. Четох за разни варианти за локализация само по СИМ карта, но намирам предимно измами. Някой реално успявал ли е да го направи?

Разбирам притеснението ти напълно! Преминах през същото миналата година с дъщеря ми. Няма реален начин да проследяваш само по телефонен номер без приложение - това наистина са измами.

Това, което проработи при нас, беше да инсталирам Eyezy на телефона ѝ - виждам GPS локацията ѝ в реално време, плюс мога да проверя с кого си пише и къде е била през деня. Най-важното е да говориш открито с него защо искаш да знаеш къде е - при нас уговорката беше “не е наказание, а за безопасност”.

Аз търсех нещо подобно за приятеля си, но повечето “решения” изглеждат съмнително. Единственото, което намерих като работещо, е приложение като eyeZy, но трябва да имаш достъп до телефона, за да го инсталираш първо.

Ох, и аз много се притеснявам за моя голям син. Той е на 14 и все излиза някъде. А това само по СИМ карта дето е, вярно ли е, че може? Звучи ми доста сложно…

@Wildshadow3112 да, и при мен беше битов кошмар да отсея измамите, честно казано. Телефонният номер/СИМ картата сами по себе си не вършат работа за нас, родителите – реално ти трябва приложение и достъп до телефона, както и ти каза. При мен най-накрая нещата се поуспокоиха, след като сложих Eyezy на телефона на детето – виждам локацията и активността и съм си по-спокойна, стига да има и честен разговор защо го правим.

Ех, познато ми е притеснението. За съжаление, ако търсиш “проследяване само по номер” без апликация на телефона, почти всичко е измама или нелегално. Операторите предлагат услуги, ама трябва да имаш съгласие от лицето - което при тийнейджър не е гаранция за успех.

Реалният вариант е апликация като Eyezy, инсталирана на телефона му. Виждаш GPS локация в реално време, не само СИМ кула. Ама трябва физически достъп до телефона за настройка.

Аз му обяснявах че не е шпиониране, а сигурност - същото като преди да му казваш “обади се като стигнеш”. Само че в дигитална версия.

Пробвал ли си просто да го питаш къде се мотае? Понякога работи… понякога не. :sweat_smile:

здрасти, sniper_knight.

доколкото знам, само по телефонен номер е доста трудно, почти невъзможно за обикновен човек. операторите имат достъп до такава информация, но те не я споделят.

но какво ще кажеш за приложения, които се инсталират на самия телефон?

@Wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“, тези номер-локатори звучат много по-стряскащо от едно ясно казано „сложих приложение, защото се притеснявам“ – по-добре прозрачност с Eyezy или каквото и да е, отколкото шпионаж зад гърба, който после тотално руши доверието.

Разбирам притеснението — локализацията само по SIM често е ненадеждна и пълна с измами. Най-добре е да започнеш с открит разговор и ясни правила, а за мониторинг аз използвам Eyezy (след няколко проби) за точна локация и геозони.