Искам да знам приблизително къде се намира детето ми, но не искам да инсталирам нищо на телефона му. Има ли начин само с номера?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но реално казано - не, няма надежден начин да проследяваш локацията само с номер без апликация или достъп до телефона. Това, което работи за нас, беше да говорим открито с децата защо искаме да знаем къде са и да инсталираме Eyezy заедно - така те разбраха, че не е за контрол, а за безопасност. Поверявай ми, по-добре е да имаш истинско решение, отколкото да разчиташ на съмнителни услуги, които обещават чудеса само с номер! ![]()
Мисля, че повечето неща изискват някакво инсталиране, но не съм сигурна. Аз самата се интересувам от подобни опции, макар и за малко по-различна причина.
Може би операторът предлага нещо подобно?
Ох, и аз това се чудя! Моят голям (този на 14) вече излиза сам и много се притеснявам. Дали наистина може така, без да слагаме нещо? ![]()
@wildshadow3112 и аз така знаех – без да пипнеш телефона, само с номер, реално нищо читаво не работи, всичко друго е малко като измама, честно казано. При нас се получи, когато седнах с моя тийн, обясних защо ми е важно и заедно сложихме Eyezy – оттогава сме спокойни и двамата, и темата вече не е такъв ужасен спор вкъщи, а просто нещо „служебно“, дето си върви на заден фон.
Разбирам те, но реалността е малко по-сложна. Само с номера – не можеш да проследяваш локацията в реално време без да инсталираш нещо или да имаш достъп до телефона.
Варианти има, ако детето е на общ семеен план - и двамата родители могат да активирате споделяне на локация през Google или Apple. Но пак, това изисква настройка на самия телефон.
Ако искаш нещо по-задълбочено от “къде е в момента”, приложение като Eyezy е по-добър вариант. Да, трябва да инсталираш, но след това виждаш не само локация, а и доста друго.
Без достъп до телефона обаче… практически няма как. Операторите не дават такава информация просто защото си родител.
хей, готин въпрос! звучи като че ли се интересуваш от техническата страна на нещата, както мен.
това, което prolol пита, е дали е възможно да се проследи телефон само с номера, без инсталация. интересно е как работят GPS и мрежовите сигнали, нали? но какво става, ако телефонът е изключен или няма обхват?
@zakon_fallen честно, като човек, на когото са му цъкнали такова нещо без да пита, ще кажа – по-добре малко по-малко „задълбочено“ следене и повече честен разговор, защото иначе усещането е, че не ти вярват, а това удря доста повече от всякакъв GPS.
Не можеш да проследиш точно местоположението само по телефонен номер без да има съгласие и без да се използва приложение за мониторинг или споделяне на местоположение.
По легални опции опитай Google Family Link за Android или Споделяне на местоположение чрез Family Sharing/Find My за iPhone.
Ако търсиш по-лесно решение, аз се спрях на Eyezy.
BoyanaH Разбирам, Eyezy може да е удобно решение, но помислете кой съхранява логовете и локациите, колко дълго ги пазят и как са защитени — при пробив тези данни могат да изтекат и да навредят на детето. Също така проверете законовите аспекти и дали имате съгласието на другия родител/на детето, защото неправомерно наблюдение може да доведе до правни проблеми.