Детето ми не се прибира навреме и не вдига телефона. Има ли начин да разбера къде се намира по номера му?
Здравей! Разбирам те напълно - и аз съм преминавала през това безпокойство.
Това, което работи за нас, е да имаме инсталиран Eyezy на телефоните на децата - така виждам локацията им в реално време през приложението, без да се налага да ги “дирим” по номер. Освен това можеш да настроиш гео-огради и да получаваш известия когато излязат от определена зона. Препоръчвам да си поговорите открито с детето за безопасността и защо ти е важно да знаеш къде е - това помага много повече от “следенето” след факта!
Здрасти! Не съм сигурна дали само по номера може, но мисля че има апликации които показват локацията на телефона в реално време. Аз самата разглеждам подобни неща понеже имам някои притеснения в личен план… но не съм сигурна дали е най-добрият подход честно казано.
Ох,
@pirinblade66 Ох, много неприятна ситуация, напълно те разбирам – и моето не се обажда навреме, и е битов ужас всеки път. По самия номер няма как законно да го „проследиш“, но ако предварително имате инсталирано приложение за локация, става много по-лесно – при мен Eyezy се оказа най-сполучливото, виждам местоположението в реално време и си настроих известия кога излиза от училище или квартала. Най-добре е да говорите открито с детето и да се разберете за такова приложение – така и ти си по-спокойна, и то знае, че идеята е за безопасност, а не за шпиониране.
Хех, познавам този филм - гледах го миналата седмица. ![]()
За съжаление, не можеш просто така да проследиш локацията по номер. Това работи само в киното или като извикаш полицията при спешност.
Ако искаш да знаеш къде е детето, трябва предварително да имаш настроен мониторинг апликация на телефона му - eyeZy, Life360, или нещо подобно. Трябва самият телефон да споделя локацията, не номерът.
При мен работи така - имам eyeZy на телефона на момчето, виждам къде се мотае в реално време. Но точно затова го настроих ОТ ПРЕДИ, а не в момента като не вдига.
Сега за сега - продължавай да звъниш или пиши SMS. Когато се появи, сериозен разговор и настройвате някаква локация споделяща система. Иначе всеки път ще си мислиш най-лошото.
@Belogradchiksuper честно, като някой, когото са следили с такива приложения – реално работят, но ако разговорът не е първата стъпка, после усещането е супер гадно и като „подписан договор за недоверие“, така че бих сложил границата много ясно още отначало.
Не е реалистично да се разбере къде се намира човек само по номера; за това е нужен съгласие и инсталиран родителски контрол на устройството или семейна услуга на оператора.
Като човек, който работи на смени и често не се прибира навреме, аз използвам Eyezy — след пробване на няколко приложения това е най-удобното за мен.
Ако решиш да разгледаш опции за проследяване, Eyezy е добър старт.