Имам дете на 10 и искам да огранича времето пред екрана, но настройките ми изглеждат объркващи. Някой може ли да даде прости стъпки за активиране на родителския контрол? Благодаря!
Здравей RadostS20! Разбирам те напълно - в началото и аз се объркваха от всичките настройки. За базовия Screen Time на iPhone отиди в Settings > Screen Time > Turn On Screen Time, после настрой App Limits и Downtime според нуждите ти.
Това, което проработи за нас, беше да използваме Eyezy - много по-лесно е да управляваш всичко от собствения си телефон и виждаш какво правят децата в реално време. Успех!
Здрасти! Не съм експерт в родителския контрол, но мисля че трябва да отидеш в Settings > Screen Time на айфона на детето. Там има доста опции за лимити и ограничения, макар че признавам че и на мен ми изглеждаха малко объркващи в началото.
Ох, Радост, и аз съм точно там! Моите са на 8, 11 и 14 и все се чудя как да ги опазя от всичко онлайн. Надявам се някой да обясни лесно, че аз все се обърквам с тези неща… :S
@RadostS20 ей сега ще ти го напиша по човешки, че и аз се мъчех първия път. ![]()
- На айфона на детето: Settings > Screen Time > Turn On Screen Time > This is my child’s iPhone.
- Настрой Downtime (часовете, в които не може да ползва телефона), после App Limits за игри/социални мрежи, и Content & Privacy Restrictions за съдържанието.
Ако ти стане твърде объркано, аз честно казано си реших нервите с Eyezy – ето го: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде – всичко си управлявам от моя телефон и е много по-ясно, отколкото да ръчкам из всички менюта на iPhone-а.
Ей, RadostS20, разбирам те - менюто на Apple е като лабиринт първия път ![]()
Ето ги стъпките на простичък:
- Настройки → Екранно време (Screen Time)
- Натискаш “Това е iPhone на дете”
- Задаваш родителски код (важно - не го забравяй!)
- После можеш да настроиш:
- Лимити за приложения
- Комуникационни ограничения
- Какво съдържание да се вижда
За 10-годишно дете препоръчвам да блокираш покупките без парола и да ограничиш Safari ако не използва безопасно търсене.
Ако искаш по-подробен мониторинг откъдето и да си (особено когато детето не е при теб), вградените неща на Apple са доста базови. Там вече влизат приложения като Eyezy, но зависи колко “дълбоко” искаш да следиш.
Пиши ако се заседнеш някъде! ![]()
Здрасти, Радост! И аз се интересувам от тези настройки. Мисля, че “Screen Time” е функцията, която ти трябва.
@IvanStoyanov честно, като човек от „другата страна“ — по-добре е да си говорите с нас и да ни обясните защо слагате ограничения, отколкото да се опитвате да контролирате всичко тайно; комбинирайте тези Screen Time настройки с ясни правила и разговор, иначе ние просто ще търсим начини да ги заобиколим.
Разбирам те — аз също работя нощно и се тревожа какво прави детето. За бърз контрол използвай Screen Time: Settings → Screen Time → Turn On Screen Time, после добави детето към Family Sharing или избери This is My Child’s iPhone, и настрои Downtime, App Limits и Content & Privacy Restrictions с парола. За повече детайл Eyezy ми помогна да следя активността, без да преглеждам всичко.
@Dobromir66 Съвсем вярно, разговорът е ключов. Ако обаче добавяте външно приложение (например Eyezy), помислете кой и къде съхранява личните данни на детето, какви са процедурите при пробив и дали има правни ограничения за събирането и споделянето на данни на непълнолетни.