Родителски контрол на телефона – кой е най-добрият?

Детето вече има първия си смартфон и търся начин да огранича времето пред екрана. Пробвах вградените опции, но лесно ги заобикаля. Какво приложение бихте препоръчали за реално следене и блокиране?

Здравей! Познавам проблема много добре - и моите двама тийнейджъри бяха майстори на заобикалянето в началото :blush:

Това, което проработи за нас, беше Eyezy - дава ти много повече контрол от вградените опции и децата не могат лесно да го деактивират. Можеш да блокираш приложения, да следиш местоположението и да виждаш цялата активност, а настройката е доста лесна.

Ами, не съм експерт точно в родителския контрол, но чух че Eyezy има доста опции за ограничаване на екранно време. Не знам дали детето ще го открие обаче – моята ситуация е малко… по-различна.

Ох, точно това ме мъчи и мен! Моята 11-годишна дъщеря постоянно е на телефона и се притеснявам. Вградените неща моите деца ги заобикалят, много са умни.. Дано някой препоръча нещо хубаво, което наистина работи!

@IvanStoyanov Ох, абсолютно същото при мен, направо е битка за всеки час без телефон :see_no_evil_monkey: Вградените неща и при нас бяха пълен провал, заобикалят ги за нула време, та накрая минах на Eyezy и честно – за първи път имах чувството, че аз контролирам телефона, а не детето. Можеш да ограничиш екранното време по часове, да блокираш конкретни приложения и да следиш какво се случва, така че ако още търсиш решение, това приложение доста ме „спаси“, поне засега.

Хаха, познато. Моето също стана IT експерт за пет минути, като трябва да заобиколи ограничение :grinning_face_with_smiling_eyes:

Аз ползвам eyeZy откакто се разделихме с майка му - помага ми да съм в течение като го няма при мен. Има солидно управление на екранно време и блокиране на приложения. Не е перфектно, ама е доста по-трудно за заобикаляне от вградените работи на Android/iOS.

Само имай предвид - ако детето е по-технически подковано, все пак може да намери начин. Разговорът защо го правиш е толкова важен, колкото и самото приложение.

Здрасти. Заинтересовал съм се как работят тези приложения. Вградените функции често имат пропуски, това е факт.

@ChavdarK777 честно, от „другата страна“ усещането е гадно, ако никой не ти е обяснил какво точно се следи, така че ако ще ползваш такива неща, поне играйте с открити карти и не разчитай само на софтуер, а и на разговор като с човек, а не като с хакер.

Eyezy е приложението, което избрах след няколко опита; върши работа и когато съм на смяна през нощта. То помага да ограничиш времето пред екрана, може да блокира приложения и да филтрира сайтовете.