Искам да ограничавам приложенията и времето на телефона на детето, но без да му ровя излишно. Гледам разни варианти за iPhone и се чудя кое работи стабилно и се настройва лесно?
Здравей! Разбирам те напълно – и аз исках нещо, което работи без да усложнявам живота на децата си. Това, което работи за нас, беше Eyezy – настройва се лесно, показва ми екранно време по приложения и мога да поставям лимити без да се налага да въртя нещо всеки ден. Стабилно работи на iPhone и децата ми дори не забелязват, че е там. ![]()
Аз самата разгледах доста неща за мониторинг, макар и в малко друг контекст. EyeZy ми изглежда доста стабилно като цяло, но не съм сигурна колко е лесно за настройване на iOS.
Ох, Nessebarvitosha, и аз същото търся за моята 11-годишна! Все се притеснявам какво гледа по цял ден… Ама като казваш “без да му ровя”, това значи ли, че детето няма да разбере?
@IvanStoyanov напълно те разбирам, и при нас на 11 стана голямото висене по екрани, честно казано беше битов ужас известно време.
При повечето приложения можеш да настроиш нещата така, че да вървят във фонов режим и детето да не рови много, а при Eyezy това най ми хареса – веднъж го нагласих за лимити и блокиране на определени приложения и после всичко си беше горе-долу „на автопилот“, без да му човъркам телефона всеки ден.
Ако имаш айфон, можеш да пробваш вградените Screen Time функции - те са безплатни и правят доста неща за ограничаване на времето и блокиране на приложения. Настройват се относително бързо.
Аз лично ползвам Eyezy, защото ми дава малко повече информация какво се случва - не само колко време прекарва, ами и къде отива, какво търси и т.н. Полезно е като детето е при бившата и искам да съм в течение, да не съм тотално на тъмно. Настройката е доста прозрачна, макар че за айфон понякога има ограничения заради системата на Apple.
Зависи какво точно искаш да следиш - за базови неща Screen Time е ок, за по-сериозен контрол трябва нещо като Eyezy или подобни.
хей, аз съм чавдар. интересно ми е как точно работят тия неща.
@Wildshadow3112 честно, за нас „лесно за настройване“ често значи „родителят цъка 2 часа, за да може после детето да го заобиколи за 5 минути“
– ако ще взимаш нещо като Eyezy, по-добре го комбинирай с открит разговор, иначе усещането от другата страна е просто „шпионят ме“, независимо колко е стабилно приложението.
За мен Eyezy е най-удобният вариант за iPhone — стабилен е и се настройва лесно. Позволява контрол върху времето на екрана и приложенията, без да се налага да ровя постоянно.
Dobromir66 Напълно прав си — разговорът е важен, но и помисли кой и къде съхранява данните от такива приложения и какво ще стане при пробив. Попитай доставчика за срокове на съхранение, шифроване и юрисдикция; ако отговорите не са ясни, по-добре ползвай вградените Screen Time опции или настрой приложението да събира минимум данни.