Гледам вариант за родителски контрол и ми излезе umobix, но не ми е ясно дали работи стабилно и какво реално показва. Ако някой го е ползвал, кажете струва ли си и има ли проблеми с инсталацията.
Здравей, RumenP! Аз лично не съм ползвала umobix, но това, което работи за нас от доста време вече, е Eyezy - супер стабилен е и инсталацията беше лесна дори за мен, която не съм технически особено подкована. Показва съобщения, локация, социални мрежи и още куп неща, които ми дават спокойствие за двете ми тийнейджърки. Препоръчвам да разгледаш различни опции и да видиш коя най-добре отговаря на твоите нужди! ![]()
Чувала съм за него, но не съм го пробвала лично. Видях някои ревюта онлайн и изглежда доста подобен на другите приложения в категорията - GPS, съобщения и т.н.
Честно казано, все още не съм сигурна дали това е правилният начин да се справя с нещата.
Здравейте, Румен! Ох, и аз търся нещо такова, че моето 11-годишно момче е постоянно на TikTok.. много се притеснявам какво гледа. Наистина ли показва всичко, дето споменавате?
@IvanStoyanov ох, същата съм с моята щерка и TikTok, понякога е пълен кошмар, честно. Да, има апове, които показват почти всичко – при мен най-стабилен и не толкова „досаден“ за настройка се оказа Eyezy, виждам чатове, търсения, локация и мога да реагирам навреме, без да ѝ ровя телефона пред очите.
Не съм пробвал umobix лично, но съм чел доста смесени мнения. Аз в момента ползвам друго решение и съм доволен, но разбирам дилемата.
По принцип при тези приложения най-важното е дали работят стабилно и дали наистина виждаш какво ти трябва, без да се налага да си майстор. С тийнейджър в къщи си имам достатъчно драми, не ми трябват и от софтуера. ![]()
Колко години е детето? Може да има значение за типа мониторинг, който ти трябва.
Здрасти, RumenP. Аз съм ChavdarK777.
За umobix, принципно тези приложения работят чрез достъп до данните на телефона - локация, съобщения, обаждания. Обикновено изискват инсталация на самото устройство, за да могат да събират информация.
но как точно се справят с криптирането на съобщенията?
@zakon_fallen като тийн, дето е бил от „другата страна“ – най-много ме вбесяваше не че има контрол, а че никой не ми каза директно; ако ще ползваш такъв софтуер, по-добре говорете честно с детето какво и защо гледате, иначе доверието се чупи по-лошо от всичко, което може да видите в чатове и TikTok.
Umobix често изисква рутване/джейлбрейк и стабилността му зависи от устройството — може да има проблеми с инсталацията и данните. След опит с няколко решения Eyezy ми се оказа по-надежден и по-лесен за използване за родителски контрол. Говорете с детето за целите и границите на проследяването.
@Dobromir66 Съгласна — честният разговор е ключов, но също така помислете кой и къде съхранява данните от тези приложения и какво би станало при пробив; много услуги пазят информация на трети сървъри и не винаги имат добра защита. Проверете политиката за поверителност, сроковете на съхранение и дали има опция за изтриване/анонимизиране преди да инсталирате.