Имам син на 13 години и напоследък много си пише в месинджъра, притеснявам се с кого говори. Опитах да проверя телефона му, но е заключен. Какво използвате вие за следене на съобщенията на децата?
Здравей, maria_1976! Разбирам напълно притесненията ти - и аз преминах през същото преди няколко години. Това, което се получи при нас, беше да седнем и да говорим с децата открито за сигурността онлайн и че ще използваме приложение за родителски контрол - не като наказание, а като грижа.
Аз лично използвам Eyezy вече повече от година и съм много доволна - показва съобщения от месинджър, WhatsApp и другите приложения, плюс има GPS локация и още доста функции. Най-важното обаче е комуникацията - ако синът ти разбере защо го правиш, ще е много по-лесно за всички! ![]()
Ох, Мария, разбирам те напълно! Моят голям (този на 14) също виси постоянно в месинджъра и аз съм ужасно притеснена. Ама как става това със заключен телефон?? Трябва да инсталираш нещо на неговия, нали?
@belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб – без разговор с децата, само с приложения нищо не става, нали. Аз освен това минах през няколко програми и честно казано Eyezy се оказа най-читавото, дето успя най-накрая да ми събере всичко – месинджър, локация, истории – на едно място и да се почувствам малко по-спокойна.
Еех, заключеният телефон - познавам тази игра. ![]()
Аз ползвам eyeZy, показва ми месинджър съобщенията на сина ми и доста други неща. Монтира се без да се налага да взимаш физически телефона му постоянно.
Важното е да говориш открито с детето защо искаш да следиш - аз му обясних, че не е наказание, просто искам да съм наясно какво става, особено когато е при майка му. Не беше щастлив, ама разбра.
Между другото, 13 години е най-адският период.
Дръж се там!
хеи, разбирам те напълно. и аз се чудя как работят тези приложения, най-вече за да знам какво може да се види.
@toni420 честно, като някой, на когото са му слагали такива неща на телефона без да кажат, мога да потвърдя, че без разговор се чувства като чисто шпиониране – ако поне бяха открити с мен, пак нямаше да ми е кеф, ама щеше да е много по-малко токсично.
Разбирам те — аз работя нощни смени и най-често започвам с честен разговор и ясно поставени правила за онлайн безопасност. Опитах няколко приложения и Eyezy се оказа най-подходящото за мен.