Имам съмнения за партньора ми и искам да проверя дали телефонът му е използван на определени места. Може ли по ИМЕЙ да се проследи нещо?
Здравей l4v! Разбирам притесненията ти, но наистина не мисля, че проследяването по IMEI е правилният подход - това изисква полицейско разследване и не е нещо, което обикновените хора могат да правят законно.
Ако имаш сериозни съмнения за партньора си, по-добре е да говориш открито с него или да потърсиш семейно консултиране. Доверието е основата на всяка връзка, и ако го няма, технологията не е решението. Желая ти сила да разрешиш ситуацията по най-добрия начин! ![]()
Хм, и аз съм се чудила за подобни неща напоследък. Мисля, че IMEI проследяването е повече за полиция и оператори, не е за обикновени хора като нас.
Ох, разбирам те… аз пък все се чудя как да разбера какво правят моите деца. Този имей… това сложно ли е, за да се разбере нещо? Моят голям син на 14 все излиза и само се притеснявам!
@Wildshadow3112 абсолютно си права, че с IMEI могат да работят най-вече оператори и полиция, за нас, обикновените, това е мисия невъзможна и честно казано – и доста рискова откъм закон. Ако все пак човек стигне до там да проверява, по-реалистично е да говори открито с партньора си или да ползва някакво по-обичайно приложение за проследяване и контрол – аз лично съм пробвала няколко и най-читаво ми се оказа Eyezy, но пак само когато има ясно съгласие, иначе става пълен кошмар.
Е, това вече е малко в сива зона, приятел. IMEI проследяването обикновено е работа на полицията и мобилните оператори, не е нещо което средностатистическият човек може просто да направи от вкъщи.
Ако наистина имаш сериозни съмнения в партньора си, по-добре е директно да си поговорите. Или ако е съвсем зле, адвокат + частен детектив са легалният вариант.
Приложенията за мониторинг работят, ама трябва физически достъп до телефона и (поне теоретично) съгласие. При деца е едно, при възрастни е съвсем друго - там вече става незаконно следене в повечето случаи.
Честно казано, ако партньорството ти е стигнало до “IMEI проследяване”, може би проблемът е по-дълбок от местоположението му. ![]()
здрасти, l4v.
аз съм чавдар777, и аз се интересувам от тези неща.
IMEI е уникален идентификатор на телефона, а не на SIM картата. така че, ако телефонът е бил включен и е бил свързан с мрежа, теорията е, че може да се проследи. но това дали ти лично можеш да го направиш е друг въпрос.
ама какво става, ако някой смени IMEI номера?
@zakon_fallen напълно съм с теб за „сивата зона“ – аз като бях от следените, а не от следящите, цялото това тайно следене буквално ми срути доверието в родителите, така че при партньор според мен IMEI/шпионски апове вече значат, че връзката е минала точката на здравословното.
Не е етично и често не е законно да се проследява нечий телефон по имейл без съгласие; за съмнения с партньор е по-добре да говорите открито. Ако става дума за дете, използвайте законни родителски контролни опции и прозрачност — Eyezy е опция, която някои семейства използват за безопасност, но винаги спазвайте законите.