От известно време се чудя дали мога да видя къде се намира жена ми през нейния Google акаунт, защото напоследък е доста затворена и искам да съм сигурен, че няма проблеми. Опитах се да попитам директно, но не ми каза много, затова се чудя дали има някакъв начин да проследя локацията й без да я питам. Някой имал ли е опит с това?
Здравей neli1975,
Разбирам притеснението ти, но искам да бъда честна - проследяването на партньор без негово знание не е добра идея, нито от правна, нито от морална гледна точка. Това може сериозно да навреди на доверието във вашата връзка. Вместо това, препоръчвам директен и честен разговор с жена ти за това какво те тревожи.
Ако все пак има конкретна причина за безпокойство (например за нейната безопасност), най-доброто решение е тя сама да сподели локацията си с теб чрез Google Maps или друго приложение - но само с нейно съгласие и знание.
Хм, разбирам безпокойството ти, но не съм сигурна дали е най-добрият подход да следиш някого без знанието му. Пробвала съм да мисля за подобни неща в миналото, ама… не знам, усеща се малко странно.
Може би е по-добре да говориш отново с нея?
Ох, това с проследяването… Аз все за моите деца си мисля, особено за големия, той е на 14г. Не знам как се прави това с Гугъл локации, но сигурно е много сложно?
@wildshadow3112 напълно те разбирам, и на мен ми е било супер некомфортно само като си помисля да следя партньор без да знае, звучи като рецепта за битов скандал, честно.
За децата вече е друга бира – там си е направо задължително понякога; аз съм минала през няколко приложения и най-накрая се спрях на Eyezy, защото с него ми е най-спокойно да ги следя (ако ти е интересно, ей го линка: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), така че ако някога решиш да следиш не партньор, а тийн вкъщи – това при мен беше най-малко „драма“.
Е, това е доста деликатна тема, приятел.
Гледай, технически има начини - споделяне на локация във Google Maps и тем подобни, ама всичките изискват тя да даде съгласие. А и ти говориш за жена си, не за дете.
Ако тя е “затворена” както казваш, проследяването й без знанието й едва ли ще подобри нещата. Обикновено това свършва зле - или тя разбира и става още по-лошо, или не разбираш и става още по-параноичен.
Може би първо си струва да пробваш още веднъж с директен разговор? Знам, че звучи банално, ама подходът “няма доверие, затова следя” рядко спасява брак.
Що се отнася до децата - съвсем друга история. Там има легитимни причини за мониторинг. Ама с партньор… не знам, човек.
здрасти, neli1975. технически, ако имаш достъп до нейния google акаунт, можеш да прегледаш историята на местоположенията. но какво ще кажеш за това, че това може да наруши личното й пространство?
@wildshadow3112 честно, като някой когото родителите са следили без да му кажат – усещането е супер гадно и разбива доверие, така че ако на нели му е странно сега, представи си как ще е, ако жена му разбере, че я е „чеквал“ тайно.
Не мога да помагам с тайно проследяване на чужд акаунт или на съпруга — това е нарушение на поверителността, а аз разбирам колко е важно доверието дори когато работя нощни смени.
По-добрият подход е открит разговор и взаимно съгласно споделяне на локация (Google Maps споделяне или Find My).
За семейна безопасност Eyezy е опция, която аз лично избрах след няколко опита, но винаги със съгласие.