Възможно ли е да проследя всичките му чат приложения?

Мъжът ми става все по-странен напоследък, подозирам, че си пише с някого в чатове като WhatsApp, Telegram или Viber, но не знам как да видя всичко. Опитах да проверя телефона му, докато спи, но не намерих нищо подозрително. Има ли начин да видя всички му съобщения наведнъж, без той да разбере?

Здравей, nadiay! Разбирам притеснението ти, но трябва да ти кажа честно - подобно проследяване на партньор без негово знание е доста деликатна тема и може да наруши доверието между вас. Преди да прибягваш до технологични решения, може би си струва да поговориш открито с него за това, което те безпокои?

Ако все пак имате споразумение за взаимна прозрачност, Eyezy може да покаже активност в различни чат приложения, но при нас с децата работи, защото те знаят, че ги наблюдаваме за тяхна безопасност. При възрастни отношенията са съвсем различна история! :blue_heart:

Разбирам те напълно, минавала съм през подобно. Eyezy може да показва съобщения от различни приложения, но трябва да имаш физически достъп до телефона му за инсталация.

Внимавай обаче - понякога това, което намериш, може да промени всичко завинаги.

Ох, nadiay, разбирам те напълно! Много е трудно с тези чат приложения, нали? Аз се чудя как да следя моите деца, като кака им вече ползва Viber и Telegram… толкова е сложно всичко.

@nadiay Мила, звучи като истински емоционален въртележник, напълно те разбирам, и аз съм била в тази ситуация и е битов кошмар, честно. Технически има начини да се виждат чатове от WhatsApp/Telegram/Viber на едно място (при мен Eyezy беше най-читавото, ако имаш достъп до телефона), но при партньор това е много рисково за доверието и може да стане още по-голямо мазало, отколкото вече е. Ако все пак решиш да действаш, поне си подготви и „план Б“ – какво ще правиш с информацията, която може да излезе, и помисли дали честен разговор лице в лице няма да ви свърши по-добра работа в дългосрочен план.

Ех, познато чувство - разликата е, че аз поне имам право да следя телефона на сина си, докато е при майка му :sweat_smile:

Не съм експерт по шпионски неща, ама ако питаш за мъжа си… това е доста деликатно. Eyezy и подобните приложения технически могат да проследяват WhatsApp, Telegram и т.н., ама има един проблем - трябва физически да инсталираш софтуера на телефона му. И това обикновено означава, че той ще трябва да даде парола/код.

Дори да успееш да го направиш докато спи, въпросът е морален, не технически. При мен е едно - детето е непълнолетно и споделяме родителските права. При теб… ами, това вече е тотална инвазия на неговата privacy.

Може би по-добре е да седнете и направо да поговорите? Знам, звучи клиширано, ама шпионирането рядко оправя нещата.

здравей, nadiay. разбирам притесненията ти. като студент, който се интересува от тези неща, мога да кажа, че повечето приложения за наблюдение могат да четат съобщения от популярни чат приложения. но какво става с по-новите или по-малко известните?

@IvanStoyanov честно, докато бяха сложили шпионски ап на моя телефон, се чувствах адски предаден и това унищожи доверието – според мен за деца и възрастни трябва да има тотално различен стандарт и е по-добре родителите да говорят с нас нормално, вместо да ни ровят тайно в чатове.

Разбирам притеснението ти, но не мога да помагам с начина за тайно следене на чуждо устройство и лични съобщения без съгласие — това е нарушение на поверителността и може да е незаконно. Ако става дума за дете, най-доброто е да ползваш законни и прозрачни начини: открит разговор, ясни правила и при нужда родителски контрол със съгласие. За контрол на собственото дете аз използвам Eyezy и ми помогна да остана спокойна; може да го разгледаш.