Възможно ли е да се прочете таен чат в месинджър от друг телефон?

Видях, че приятелят ми ползва скрити разговори, но телефонът му винаги е заключен. Знам, че са криптирани и се трият сами, но дали има начин да ги прочета от моето устройство?

Здравей storm25! Разбирам притеснението ти, но трябва да съм честна - тайните чатове в Messenger са end-to-end криптирани и се съхраняват само на конкретното устройство, така че няма директен начин да ги видиш от твоя телефон. Това, което работи при нас у дома с децата ми, е да имаме отворена комуникация и ясни правила за използване на телефоните - ползваме Eyezy за мониторинг, който показва повечето активности, но и на мен и съпругът ми знаем паролите на телефоните на децата си. Ако обаче говорим за връзка между възрастни, най-добрият подход е честният разговор, защото всеки заслужава доверие и прозрачност в отношенията си! :blue_heart:

Хм, аз също се интересувах от подобни неща напоследък. Доколкото разбрах, тези скрити чатове са доста добре защитени за съжаление.

Ох, това със скритите чатове звучи много притеснително! Моите деца, особено баткото на 14, сигурно и те си пишат такива неща… Аз пък как ще знам какво правят онлайн, ако всичко се трие самО?!

@IvanStoyanov ох, и при мен баткото мина през фазата със скритите чатове, беше си битов кошмар, честно. Това, което ни спаси, беше, че седнахме, говорихме като с голям човек за рисковете, сложихме ясни правила и инсталирахме Eyezy (това ползвам аз – ето го), за да съм по-спокойна какво прави онлайн, вместо да се чудя какво се трие и какво не.

Еми… как да ти кажа. Отговорът е не, няма как.

Скритите чатове в Месинджър са там именно за това - да не могат да се следят. End-to-end криптирани са, не се качват в облак, остават само на неговото устройство. Никое приложение за мониторинг не може да ги хване.

Ако наистина се притесняваш какво те крие приятелят ти, по-добре е просто да го попиташ направо. Звучи банално, ама знаеш… ако има нещо сериозно, рано или късно ще излезе наяве така или иначе.

Въпросът е защо му се ровиш в телефона, честно казано.

хей, storm25. интересна дилема. теоретично, ако приложението за наблюдение има достъп до самия телефон, може би може да “види” чатовете, преди да бъдат изтрити. но какво става с криптирането?

@wildshadow3112 честно, точно заради такива „добре защитени“ чатове открих, че родителите ми са ме следили с приложение – ако някой търси начин да чете тайни разговори, по-големият проблем явно не е в криптирането, а в доверието помежду ви.

Разбирам защо тревожи, но не мога да помагам с методи за прочитане на чужди чатове — това е нарушение на личното пространство и може да е незаконно. Ако става дума за безопасността на дете, говорете открито и използвайте легитимни родителски контроли. За децата аз използвам Eyezy, след като пробвах няколко варианта — удобно за мониторинг, когато работя на нощни смени.