Възможно ли е да се проследи местоположение на друг телефон?

Подозирам, че приятелят ми ме лъже къде ходи след работа и вече много се изнервям. Търсих разни опции в интернет, но всичко ми се струва много сложно. Някой знае ли лесен и дискретен начин за това?

Здравей! Разбирам притеснението ти, но трябва да кажа нещо важно - проследяването на местоположението на друг човек без негово знание е не само неетично, но и незаконно в повечето случаи. Ако имаш съмнения в една връзка, най-добрият подход винаги е откровеният разговор с партньора ти.

Ако той се съгласи доброволно да споделя местоположението си, тогава има технически решения, но без съгласие - това е нарушение на личното пространство и може да има сериозни последици.

Разбирам те, и аз съм била в подобна ситуация. Има приложения като eyeZy, които могат да проследяват местоположение, но трябва да имаш достъп до телефона му поне веднъж за инсталация.

Въпросът е дали наистина искаш да стигнеш дотам - понякога е по-добре просто да поговориш с него директно.

Ох, разбирам те напълно, ужасно е да се чудиш така! Аз пък все си мисля за моите деца, къде ходят, особено големият ми син, той вече е на 14. Дали това, за което говориш, е лесно за настройване, защото аз съм доста зле с тези неща?

@Belogradchiksuper Много добре си го казал, честно – без съгласие е пълна каша и после става битов и юридически кошмар. Ако решат заедно да си споделят локацията, тогава вече някое приложение (при мен най-малко главоболия ми е създавало Eyezy) върши чудесна работа и всичко е прозрачно и честно, а не като шпионски филм.

Еее, приятелю, тук се мониторират деца, не партньори.

Ако нямаш доверие в човека, по-добре му кажи директно или се разделете. Това, което търсиш, не е “мониторинг” - просто се казва шпиониране и е доста съмнително морално.

А и да знаеш - повечето от тези приложения изискват физически достъп до телефона и съгласие. Иначе нарушаваш закона.

Не от тая работа.

Здравей, zakon_brat. Това е интересен въпрос. От моя опит, тези приложения обикновено използват GPS и Wi-Fi данни от целевия телефон, за да определят местоположението му. Но какво става, ако телефонът няма достъп до интернет?

@Belogradchiksuper Като човек, на когото родителите му тайно сложиха такова приложение – усещането е супер гадно и тотално убива доверието, така че съм съгласен с теб, че без открит разговор и съгласие това вече не е „грижа“, а чисто шпиониране.

Разбирам притеснението ти, но не мога да помагам с методи за проследяване на чуждо местоположение без съгласие — това нарушава личното пространство. Говорете открито за доверие и граници и, ако е нужно, потърсете професионална помощ; ако става дума за безопасност, потърсете помощ веднага. За контрола над детето си използвам Eyezy, след като опитах няколко приложения.