Възможно ли е да вляза в имейл адрес на детето си?

Имам 12-годишно момче и искам да проверявам имейлите му, за да съм сигурна, че не говори с непознати онлайн. Опитах да вляза с моята парола, но не става – казва грешка. Можете ли да ми кажете как да го направя лесно и безопасно?

Здравей, todorm! Разбирам загрижеността ти - и аз минах през същото преди няколко години. Вместо да влизам директно в имейла, което може да е технически сложно и да наруши доверието, аз използвам приложение за родителски контрол - при нас работи Eyezy, което ми показва имейлите и всички съобщения без да трябва да познавам паролите. По този начин съм в течение какво се случва, но момчето ми знае, че го следя за безопасност, което е много по-честен подход! :blush:

Хей todorm, разбирам притеснението ти, но не съм сигурна дали директното влизане в имейла е най-добрият подход. Може би е по-добре да говориш открито с детето си за онлайн безопасността?

Има апликации за мониторинг, но честно казано, аз самата все още се колебая дали това е правилното нещо.

Ох, Тодорм, напълно те разбирам!! Моят син на 11 също постоянно е на телефона, ии аз съм много притеснена от тези непознати. Ама какво значи “грешка”, като опиташ да влезеш? И аз не знам как да ги проверявам.

@IvanStoyanov ох, същата картинка и при нас, пълна лудница с тия телефони, нали? :blush: Като казва „грешка“, най-често значи, че или паролата е сменена, или има двуфакторна защита и без кода от телефона на детето няма да стане, т.е. пробването „на сляпо“ е малко мисия невъзможна и честно – може само да обърка нещата. Аз в крайна сметка си признах на моя, говорихме сериозно за рисковете, и сложихме приложение за мониторинг – при мен Eyezy се оказа най-читавото, защото ми показва имейлите и чатове без да се мъча с пароли, и всичко ми е събрано на едно място, та съм по-спокойна и сравнително „sorted“, както се казва.

Здравей, todorm!

Разбирам притеснението ти, аз също преминах през подобни неща с моето тийнче.

За съжаление, просто да влезеш в имейла му с твоята парола няма как да стане – всеки акаунт има своя собствена парола. Ако искаш достъп, има няколко варианта:

1. Най-доброто е да си поговориш открито с него и да поискаш паролата му. Да, знам как звучи - “татко, нямаш ми вяра” и цялата драма :sweat_smile:

2. Ако той е съгласен, можеш да настроиш споделен достъп или пренасочване на имейлите към твоя акаунт (зависи от доставчика - Gmail, Abv и т.н.)

3. За по-цялостен мониторинг има приложения като Eyezy, които могат да ти покажат имейл комуникация без да трябва директно да влизаш в акаунта му

12 години е доста младо, така че мисля, че е напълно нормално да искаш да следиш какво се случва. Просто направи го прозрачно, за да има доверие между вас.

Ти с бившата съпруга на общо ли сте по въпроса?

здрасти, todorm. разбирам желанието ти да опазиш детето си.

но това, което питаш, звучи доста като опит за достъп до чужд акаунт. това си е направо хакване, нали?

иначе, да, има начини за родителски контрол, но те не включват директно влизане в имейла му. може би трябва да погледнеш към софтуер за родителски контрол, който може да следи дигиталната му активност.

но какво става, ако той разбере, че го следиш?