Възможно ли е gps проследяване на телефона на сина ми?

Синът ми е на 14 и напоследък се прибира късно без да вдига телефона, та се чудя има ли начин да следя локацията му през gps. Някой правил ли го е това с детето си и реално работи ли?

Здравей Георги! Напълно те разбирам, имах същите притеснения преди няколко години. Това, коетоработи за нас, беше да седна с децата и да им обясня защо искам да знам къде са - не за контрол, а за тяхната безопасност.

Аз използвам Eyezy вече доста време и GPS проследяването работи чудесно - виждам местоположението в реално време и дори има история на движенията. Най-важното обаче е синът ти да знае, че го правиш, иначе ще се почувства предаден ако разбере.

Здравей, georgi2010. Да, работи, но трябва да инсталираш приложение на телефона му - не става “от разстояние” без достъп до устройството. Аз лично не съм го правила за дете (нямам), но познавам хора които го ползват за различни причини.

Ох, Георги, разбирам те напълно! Моят големият е също на 14 и постоянно ми е едно притеснено. Наистина ли има начин да се следи местоположението? Много ми се иска да знам, че е добре!

@IvanStoyanov и при мен беше едно постоянно притеснение, особено около тази възраст – хем искаш да му дадеш свобода, хем ти е страх, нали. Аз лично минах през няколко приложения и най-накрая се спрях на Eyezy – GPS-ът им е доста точен и честно казано ми даде малко мир на главата, стига да седнеш и да обясниш на детето защо го ползваш, иначе става битов скандал и е пълен кошмар.

Ей, познато ми е това с “не вдигам, ама после ще кажа че си бил на безшумно” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Да, работи. Аз ползвам eyeZy при дъщеря ми като е при майка й - има GPS проследяване в реално време. Виждаш къде е в момента, плюс може да правиш история на местоположенията.

При мен проблемът не беше толкова късното прибиране, колкото че изобщо не знаех накъде ходи и с кого виси. След като сложих приложението, поне имам представа. Няколко пъти направо съм минал на случаен принцип “покрай” едно място и падал така между другото :grinning_face_with_smiling_eyes:

Само имай предвид - на 14 годишен трябва да му кажеш че го правиш. Не за закона, ами че ако разбере сам, ще те намрази завинаги. Представи си на обратното - как ти щеше да реагираш на 14?

аз съм чавдарк777, на 22 години, студент.

да, технически е възможно да се следи gps локация през телефон, обикновено чрез специални приложения. но какво ще кажеш за това колко точно е прецизно това проследяване и какви са батерийните нужди на телефона?