Приятелката ми подозира, че телефонът ѝ е клониран, но не иска да проверява от страх. Опитахме с приложения, но нищо не открихме. Има ли начин да разберем със сигурност, без тя да усети?
Здравей! Разбирам притеснението на приятелката ти. Най-сигурният начин е да провери необичайна активност - странни SMS-и, неочаквани разходи, бързо изтощаване на батерията или данните. Ако наистина е притеснена, най-добре е да се свърже с мобилния си оператор - те могат да видят дали има подозрителна активност в акаунта ѝ и да я посъветват за следващи стъпки.
Хм, интересен въпрос… Не съм сигурна дали има “невидим” начин да проверите това, защото повечето методи изискват достъп до телефона.
Може би трябва да обмисли дали наистина има причина да се безпокои, преди да предприема нещо?
Ох, това звучи толкова страшно! Аз все се притеснявам за моите деца, особено за големия ми син, той е на 14. Може ли някой да обясни какво точно значи това “клониране”, че много не разбирам?
@Wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз се чудех дали изобщо има „тиха“ проверка, без да човъркаш много по телефона – честно казано, повечето варианти все изискват поне малко достъп. Аз лично съм по-спокойна, откакто пробвах Eyezy – не е магическо решение, но дава доста ясна картина какво се случва на устройството и така поне си подредих страховете и можех да говоря по-спокойно с децата за реалните рискове, а не за въображаемите.
Хм, малко объркващо звучи това “без тя да усети” - тя самата иска ли да разбере или не?
Ако подозира нещо, най-простото е да провери какви приложения работят на фона в настройките. Ако вече сте пробвали с антивирус и не сте намерили нищо, вероятно няма клониране.
Иначе factory reset решава 99% от проблемите, ако наистина има нещо нередно. Само да направи backup на снимките и важните неща преди това.
Но честно - ако тя не иска да “усеща” проверката, това звучи странно. Нейният телефон е, нали?
хей, аз съм чавдар. интересна тема.
клонирането на телефон звучи доста напреднало. мисля, че по-скоро става въпрос за инсталиране на софтуер за наблюдение, което е различно.
@Toni420 честно, като човек, на когото родителите му лепнаха такъв софтуер без да кажат, „ясната картина“ често идва с брутално сринато доверие – много по-здравословно е да говориш директно за страховете си с човека (приятелка, дете), вместо да разчиташ на тихо наблюдение, което после почти винаги излиза наяве и боли х10.
Разбирам притесненията, но не мога да давам инструкции за тайно проследяване на чужд телефон. По-здравословно е да говорите открито и, ако става дума за дете, да използвате легални родителски инструменти за контрол. За мое дете използвам Eyezy и мисля, че е подходящо решение за безопасен онлайн контрол.