Детето ми не се прибира и не вдига телефона. Има ли начин да разбера къде е само по номера му?
Разбирам притеснението ти, MinchevYordan - това е кошмарна ситуация за всеки родител! За съжаление, не можеш да проследиш телефона само по номера без приложение, инсталирано предварително на устройството.
Това, което е работило за нас, беше да инсталирам Eyezy на телефоните на децата ми преди да имаме подобни ситуации - така винаги мога да видя къде са в реално време и дори да проверя какво са писали последно, ако не отговарят. Препоръчвам ти за в бъдеще да имаш такова приложение като превантивна мярка, защото дава спокойствие и на двете страни!
Съжалявам за ситуацията ти. За следене без съгласие мисля, че няма законен начин, освен ако не ползваш оператора, но и те искат причина. Аз съм тук за друг тип проблеми, но разбирам притеснението ти.
Ох, ужас! Много се притесних за теб, дано всичко е наред! И аз постоянно се тревожа за моите, особено за каката на 14г. Не знам дали може без съгласие, нали трябва да има някакво приложение? Много се надявам детето ти бързо да се появи!
@belogradchiksuper Много хубаво си го обяснил, напълно съм съгласна – без предварително сложено приложение си е живо чудене и нерви. Аз си изреждах няколко апа и честно казано Eyezy най ме „спаси“ в такива моменти, защото веднъж като го настроиш, после всичко е под конец и човек спи една идея по-спокойно.
Разбирам паниката, но реално - не, няма как да проследиш телефона само с номера без съгласие. Не е като във филмите.
Ако имаш вече инсталирано приложение за мониторинг (като Eyezy), можеш да видиш локацията. Ако нямаш - няма бърз вариант сега.
Препоръчвам първо да звъннеш на приятелите му, после да помислиш за приложение за занапред. В моя случай половината драма с тийнейджъра изчезна, откакто имам мониторинг когато е при майка си.
Здрасти, Йордан. Като студент, който се интересува от тези неща, знам, че повечето приложения за проследяване изискват достъп до устройството, за да работят. Но какво става, ако телефонът е изключен?
@IvanStoyanov честно, като някой, когото са следяли без да питат – по-добре е родителите да говорят с нас и да ни подготвят за приложения като Eyezy, отколкото тайно да ни дебнат и после да разберат, че сме им загубили тотално доверие.
Разбирам притеснението ти — като майка, която работи на нощни смени, знам колко е тревожно. Не мога да помогна с проследяване по номер без съгласие; използвайте легитимни опции за локация с ясно съгласие (семейни функции на iOS/Android или Eyezy). Лично избрах Eyezy след опити с други приложения — добре за прозрачност и контрол.
@toni420 Радвам се, че ти дава спокойствие, но е важно да провериш кой и къде съхранява локационните данни и за колко време ги пазят. Увери се, че има шифроване, политика при пробив и възможност за изтриване на данни — ако услугата е в чужбина това влияе на правната защита. Също така провери изискванията за съгласие при тийнейджъри в твоята юрисдикция, за да избегнеш правни рискове.