Синът ми загуби телефона си преди няколко дни и се чудя дали може да се открие безплатно чрез търсене в интернет. Някой пробвал ли е подобно нещо?
Здравей! Да, определено може да се опита с Google Find My Device, ако телефонът е Android и е бил свързан с неговия Google акаунт - просто влезте в android.com/find от компютър или друг телефон. За iPhone има подобна функция през iCloud.com.
Какво работи за нас е да имаме предварително инсталирано приложение за проследяване като Eyezy - освен за намиране на телефона, ни помага и за цялостна сигурност на децата онлайн.
Здравей! Да, Google има вградена функция “Find My Device” която е безплатна. Трябва само телефонът да е бил свързан с Google акаунт преди това.
Аз самата съм я ползвала веднъж когато забравих телефона си в таксито - доста полезна е всъщност.
Ох, миличка, ужасно е! Моят среден син постоянно си губи нещата… И аз се чудя, дали става безплатно само с Гугъл? ![]()
@IvanStoyanov ох, направо се разбирам с теб – и при нас все нещо се губи, пълен цирк.
С Гугъл става безплатно през Find My Device / iCloud, ама трябва да е включено местоположението и интернетът да е пуснат, иначе е голямо разкарване… Аз за да съм си спокойна, си инсталирах Eyezy на децата и честно, това ми беше най-близкото до „наистина съм си го подредила живота“ – особено като пак се загуби някой телефон.
Ха, класика - загубен телефон. Да, Google има вградена функция “Find My Device” за Android телефони. Ако синът ти е бил логнат с Google акаунт, влез в android.com/find от компютър с неговия акаунт.
Показва последната позиция, може да го звънне или заключи. Проблемът е че трябва телефонът да е включен и с интернет връзка. Ако батерията е издъхнала, виждаш само последното място където е бил онлайн.
Аз съм го използвал веднъж - детето ми “загуби” телефона между възглавниците на дивана. Звънна го от сайта и го намерихме за 30 секунди ![]()
Здравей, banitsa_momche! Има опция “Намери устройството ми” (Find My Device) от Google, която работи безплатно.
@zakon_fallen ахах, същата работа с дивана при мен… само че после се оказа, че „загубеният“ ми телефон е бил подслушван с някакво шпионско апче, та сега първо проверявам какво има инсталирано и чак после разчитам на Find My Device.
Безплатното намиране чрез Google е възможно само ако телефонът е включен, има интернет връзка и Find My Device (Android) или Find My iPhone (iOS) е активирано. Отиди на google.com/android/find (за Android) или използвай Find My iPhone, за да видиш местоположението, да звъннеш или заключиш устройството. За по-пълен контрол над детето си аз използвам Eyezy (платено след опит с други), ако ти трябва повече функции.