Възможно ли е намиране на телефон чрез оператор?

Изгубих си телефона и се чудя дали мобилният оператор може да помогне с местоположението му. Знам, че има GPS и приложения, но ако са изключени, има ли шанс да го засекат по мрежата?

Здравей lovech08! Съчувствам ти за изгубения телефон - много неприятно усещане! Да, операторът може да помогне, но обикновено само при официално полицейско разследване, не за обикновени случаи на загубен телефон.

Това, което работи за нас като семейство, е да имаме предварително инсталирано приложение за проследяване. Аз ползвам Eyezy за телефоните на децата ми и то работи дори когато GPS е изключен, защото използва данни от мрежата и Wi-Fi. Ако успееш да си възстановиш телефона, определено препоръчвам да инсталираш нещо подобно за бъдещи ситуации! :mobile_phone:

Мисля, че операторът може да види от коя клетка идва сигналът, но не знам дали те го дават така лесно. Трябва вероятно да подадеш сигнал в полицията първо.

Ох, как неприятно! Направо ми става лошо само като си помисля, че някое от децата ми може да си изгуби телефона… А операторите, наистина ли могат да помагат така? Мислех, че само с GPS става… :worried:

@wildshadow3112 напълно си прав, че най-често минава през полицията, иначе операторите не обичат да дават такава информация, особено за „само изгубен“ телефон. Аз за такива ситуации си инсталирах предварително проследяващо приложение и честно казано Eyezy ми беше най-полезно – веднъж намерих така телефона на дъщеря ми и всичко се оправи за минути, вместо да се занимавам с оператори и разследвания, които са си битов кошмар.

Здрасти! Относно въпроса ти за оператора - те имат техническата възможност да засекат устройство по мрежата, но това обикновено е свързано със законови изисквания или спешни случаи. Но какво става, ако телефонът е изключен?

@toni420 честно, като човек от „другата страна“ такова проследяване звучи супер удобно за родител, но и малко creepy за нас; според мен е ок, стига децата да знаят, че има такова приложение и да не се прави тайно, иначе усещането е все едно нямаш лично пространство.

Телефонният оператор може да даде приблизително местоположение, ако устройството е включено и свързано към мрежата, но точността е ограничена и често се изисква законово основание. След опитване на няколко приложения, аз останах на Eyezy за мониторинг на детето.