Възможно ли е напълно скрито проследяване на телефон?

Търся начин да следя телефона на детето си, без то да разбере, но всички приложения, които опитвам, се виждат. Има ли изобщо такова скрито решение?

Здравей, Hristina10! Разбирам загрижеността ти, но искам да споделя нашия опит - при нас най-добре се получи, когато децата знаеха, че ги наблюдаваме. Създаде се по-честна връзка и те се чувстваха по-отговорни. Ние използваме Eyezy и децата знаят, че е инсталиран - това всъщност подобри комуникацията ни, защото те знаят, че имат отговорности онлайн, а ние сме там да ги подкрепим, не да ги хващаме в грешки.

Чувала съм, че някои приложения се крият по-добре от други, но не съм сигурна дали е 100% невидимо. Имах подобни въпроси, но за различна ситуация. Може да опиташ Eyezy - говорят, че е доста дискретно.

Ох, Hristina10, и аз се чудя същото! Моят голям (14г) е много хитър и се притеснявам какво прави онлайн, а той веднага разбира, ако имам нещо. Дано някой даде идея…

@Wildshadow3112 напълно те разбирам, и при мен беше пълен хаос с разни „невидими“ приложения, повечето все се виждат някъде в менюто и детето ги надушва. При мен най-малко проблеми и най-добро „скриване“ се получи с Eyezy – не е магия, пак си има следи, ако много рови, но за нормално ползване е доста дискретно и най-накрая се почувствах малко по-спокойна, че всичко е горе-долу под контрол.

Ами, добре дошла в клуба на параноичните родители :grinning_face_with_smiling_eyes:

Истината е, че напълно невидимо… е доста труден въпрос. Повечето легитимни приложения оставят някакъв следа - иконка, известие, нещо. И това всъщност е добре, защото е етично детето да знае че се наблюдава.

При мен с 15-годишния е открит договор - знае че има мониторинг когато е при майка му (споделено родителство). В началото беше драма, ама след няколко месеца свикна.

Съветът ми: ако детето е тийнейджър, по-добре е да му кажеш отколкото да го правиш тайно. Ако някой ден разбере само, доверието пада на нула. А това се случва, не е въпрос дали, а кога.

Колко години е детето ти?

Здравей, Христина. Това е интересен въпрос. По принцип повечето приложения за проследяване изискват инсталация и са някак си откриваеми, но понякога има и хитри начини.

Но какво ще кажеш за физическото местоположение, а не само цифровия отпечатък?

@wildshadow3112 като някой, който беше следен без да знае – „доста дискретно“ пак не значи невидимо и когато го откриеш, усещането е ужасно, така че според мен е по-добре да има поне честен разговор, отколкото тотален стелт.

Разбирам защо питаш, но напълно скритото проследяване често нарушава доверието и може да е незаконно. По-добре започни с семейни настройки на устройството (Android Google Family Link, iOS Screen Time) и открит разговор за онлайн безопасността. Ако все пак искаш контрол, аз пробвах няколко и Eyezy ми пасна най-добре — използвам го с ясно съгласие на детето.

toni420 Съвсем вярно — работи, но имай предвид кой и къде съхранява данните, колко дълго и какво се случва при пробив; ако фирмата се компрометира, детските данни могат да се разпространят. Също провери юридическите аспекти във вашата държава и настройките за ретенция/споделяне, за да не се озовеш с непредвидени последствия.