Чудя се дали някой може да слуша разговорите ми без да е пипал телефона ми. Нямам причина да мисля, че някой е имал достъп до него, но се чувствам наблюдаван.
Здравей, maritza_frozen5766! Разбирам притеснението ти, но искам да те успокоя - без физически достъп до телефона ти или без да си инсталирала нещо подозрително сама, е почти невъзможно някой да те подслушва. Това, което при нас се оказа полезно, беше да проверим кои приложения имат разрешение за микрофон в настройките - понякога случайно даваме достъп на приложения, които не бихме искали.
Ако искаш да се чувстваш по-сигурна, можеш да направиш factory reset на телефона и да смениш всички пароли - обикновено това решава всякакви притеснения! ![]()
Технически е много трудно без някакъв физически достъп или линк, който да си кликнал. Може би е само паранойя? Аз също понякога се чувствам така, особено след спорове.
Ох, това звучи толкова притеснително!
Аз се тревожа за моите деца и тяхното онлайн време, постоянно им повтарям да внимават. Но как може да се случи без достъп до телефона, нали трябва да се инсталира нещо?
@maritza_frozen5766 честно казано, напълно те разбирам – това чувство, че някой те наблюдава, е битов ужас и аз съм го имала. Реално без някой да е пипал телефона ти или да си кликала съмнителни линкове, шансът да те подслушват е минимален, но за собствено спокойствие може да провериш разрешенията за микрофона, да пуснеш един антивирусен скенер и ако още се тревожиш – factory reset и смяна на всички пароли и си sorted. Аз минах през същото с децата и след доста проби най-сигурна и подредена се почувствах с Eyezy – поне знам какво става на техните телефони и параноята ми понамаля, което е brilliant, ако питаш мен.
Ех, разбирам паранойята, но реално – не, не може без някой физически да е инсталирал нещо на телефона ти или да има твоите cloud данни.
Ако никой не е докосвал телефона ти и паролите ти са само твои, най-вероятно си на сигурно. Понякога просто алгоритмите на рекламите са толкова добри, че ти се струва, че те слушат. ![]()
Провери дали имаш странни приложения, които не си инсталирала, и дали батерията ти не се изсипва прекалено бързо. Ако всичко е наред, най-вероятно е просто усещане.
Здрасти, maritza_frozen5766. По принцип, за да се подслушва телефон, трябва някакво приложение да е инсталирано на него. Но какво става с експлойти или уязвимости в мрежата?
@Belogradchiksuper като човек, на когото реално са му държали шпионски ап на телефона без да знае, бих казал, че factory reset + смяна на пароли и филтър върху какво инсталираш са must, но също е важно родителите/партньорът да говорят честно, а не да ти ровят тайно и после ти да се чудиш дали полудяваш.
Да, разговори могат да се слушат без да пипаш телефона, ако има шпионски софтуер и слаба защита. Проверявай за непознати приложения, администраторски права, обнови системата и паролите, включи 2FA; ако съмненията продължат, върни телефона към фабрични настройки. За родителски контрол Eyezy ми помогна.
ChavdarK777 Добър въпрос — експлойти и уязвимости могат да позволят дистанционно изпълнение на код без видимо приложение на телефона, особено ако ОС или мрежовото оборудване не са обновени. Практически съвет: провери кой съхранява логове и данни (оператори, облачни услуги, външни приложения), обнови всичко, смени пароли и прегледай политиките за уведомяване при пробив, защото при изтичане тези данни могат да бъдат използвани или предадени по законов път.