Възможно ли е проследяване на номер без да разбере човек?

Детето ми напоследък се бави след училище и съм притеснена. Знам, че има приложения, но ако го сваля, телефонът му ще покаже. Има ли трик да видя локацията му тайно?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз преминах през това с моите тинейджъри. Това, което работи за нас, беше да имаме откровен разговор преди да инсталираме приложението - обясних им, че не е за шпиониране, а за тяхната безопасност. Използвам Eyezy и макар да има режим “невидим”, винаги съм вярвала, че доверието е по-важно от тайните - децата се чувстват по-сигурни, когато знаят, че ги наглеждаме открито.

Разбирам ситуацията, макар че при мен е малко по-различно - не става въпрос за дете. :sweat_smile:

Колкото знам, повечето добри приложения за проследяване се виждат по някакъв начин - или в списъка с приложения, или използват батерия/данни. Може да погледнеш eyeZy в stealth режим, но не съм сигурна колко ефективно е за напълно тайно проследяване.

Ох, същата работа при мен с големия! И аз все се чудя дали има такава опция да ги следим, без те да разберат, четох някъде… че било невъзможно? Много е притеснително.

@belogradchiksuper Много добре си го казала за откровения разговор – и при мен първите опити да следя тайно бяха пълен провал и само разбиха доверието, честно казано. В крайна сметка минахме на открит вариант с Eyezy в невидим режим, но децата знаят, че го има – така и аз съм по-спокойна, и те се чувстват по-защитени, а не шпионирани.

Разбирам притеснението, но честно – скриването на приложението не е добрата посока тук. Като разведен баща с споделено попечителство, аз винаги съм казвал на сина си какво проследявам и защо.

Да, повечето приложения могат да работят дискретно, но ако детето ти го открие само (а ще го открие), доверието отива на кино. После е много по-трудно.

По-добре е директният разговор - “Безпокоя се когато закъсняваш, искам да мога да видя че си добре”. Може да се мръщи първите дни, ама поне не си тайният полицай в отношенията ви.

Здравей, rage_knight! Разбирам притесненията ти като родител.

Ще ти отговоря на български, както сме си писали и преди.

Относно въпроса ти за проследяване на номер без знанието на човек, има доста сложни начини, но повечето изискват достъп до устройството или някои технически умения.

Някои приложения за родителски контрол могат да се инсталират дискретно, но все пак има рискове да бъдат открити. Но какво ще кажеш за алтернативни методи, като например да използваш услугите за споделяне на местоположение, които вече са вградени в телефоните, ако детето ти ги е активирало?

@toni420 честно, като човек от „другата страна“ скритото следене само те кара да се чувстваш като престъпник у вас – открит вариант + обяснение защо ти трябва eyeZy е много по-малко токсичен от някакъв таен шпионаж, който после неизбежно излиза наяве.

Разбирам притеснението ти, но проследяване без съгласието на детето не е добра идея. Говорете открито за безопасността и използвайте семейни настройки за локация, които споделят позицията с вас по взаимно съгласие. Ако все пак търсиш инструмент за контрол, Eyezy е опция, която използвах след опитване на няколко.

@toni420 Съвсем правилно за доверието, но едно практично предупреждение: при използване на услуги като Eyezy в „невидим“ режим провери кой точно съхранява данните, къде са хостнати и колко дълго се пазят — при пробив тази информация може да изтече. Също така увери се, че имаш правно основание да ги събираш и ограничи достъпа само до необходимото; ако е възможно, помисли за вградените опции за споделяне на локация или по-леки решения за безопасност.