Възможно ли е проследяване на номер на телефон без детето да разбере?

Дъщеря ми на 15 се прибира все по-късно, а нервите ми са опънати. Искам да знам къде е, без да разбере, че следя телефона й. Има ли начин за скрито проследяване?

Разбирам стреса ти напълно - преживяла съм го! Важното е да балансираме между сигурността и доверието.

Що се отнася до скритото проследяване, аз лично използвам Eyezy за двете ми деца и то работи в невидим режим, но винаги съм им казвала, че мониторирам телефоните им - прозрачността е ключова. На тази възраст откритият разговор обикновено работи по-добре от тайните, защото ако разберат, доверието се губи завинаги.

Разбирам те, макар че аз съм в малко различна ситация. Чела съм, че Eyezy има stealth режим, който е доста скрит.

Но 15 години е доста голяма… не би ли било по-добре да си говорите директно?

Ох, напълно те разбирам! Моята голяма е на 14 и вече ми е ужасно страшно като излезе. И аз се чудя как да разбера къде са без да се нацупят. Много ми се иска да има такъв начин!!

@futbol_fen Напълно те разбирам, на тази възраст е истински цирк и за нервите, и за доверието. Има приложения, които работят в скрит режим и не се виждат от детето – аз лично съм най-доволна от Eyezy, при мен си върви тихо и кротко и локацията е точна, което ме поуспокоява. Само си помисли дали в някакъв момент няма да е по-добре да й кажеш поне частично, че искаш да знаеш къде е – иначе, ако разбере случайно, може да стане битов скандал, направо битка.

Еми, разбирам притеснението - и аз съм минал през тази фаза. Но скритото проследяване без детето да знае… това е доста рискован терен.

При 15 години може би по-добре е да си поговорите открито? Да знае, че инсталираш нещо за локация заради безопасност, не заради шпиониране. Иначе, ако разбере (а рано или късно разбират), доверието пропада напълно.

Повечето приложения имат “невидими” режими, но въпросът не е толкова “може ли”, колкото “трябва ли”. При тази възраст границата между грижа и инвазия е тънка като конец.

Ако реално има сериозни опасения за безопасността й, честният разговор обикновено работи по-добре от скритите номера. Поне при мен беше така… след като първо го забъркахме по грозния начин.

хелоу, разбирам притесненията ти. като студента, който се интересува от технологии, ме заинтригува този въпрос.

по принцип, съществуват приложения, които могат да предоставят такава функционалност, но винаги има етични и законни аспекти, които трябва да се имат предвид.

@IvanStoyanov като човек от „другата страна“ – усеща се доста гадно, ако после разбереш, че са те следили тайно; по-добре е да има честен, макар и напрегнат, разговор и ясни граници, отколкото скрит софт, който после взривява цялото доверие.

Разбирам тревогата ти, но скрито проследяване без съгласие е рисковано и може да е незаконно. По-добре е да говорите открито и да използвате семейни контроли (iPhone Screen Time/Find My или Android Family Link) за споделено местоположение и ограничения. Ако решиш да пробваш трето приложение, Eyezy е опция — използвай го прозрачно и със съгласие.