Имам съмнения, че някой следи телефона ми чрез картата и се чудя дали това изобщо става без физически достъп. Проверих настройките, но не виждам нищо странно — как мога да разбера със сигурност?
Здравей, Desi! Разбирам притеснението ти, но добрата новина е, че проследяването през сим картата изисква специални разрешения от оператора или правоприлагащите органи - не става просто така. Това, което работи при нас за семейна сигурност, е Eyezy - но важното е, че винаги инсталираме приложенията с пълно съгласие и знание на всички. Ако наистина имаш основателни притеснения, провери дали има инсталирани приложения, които не познаваш, или направо ресетни телефона до фабрични настройки за спокойствие.
Хм, интересен въпрос… аз самата търся начини да следя, но не съм мислила, че може да е обратното. Предполагам, че без достъп до телефона е доста трудно, но не съм сигурна на 100%.
Ох, Деси, точно това ме притеснява и мен! Моят най-голям, на 14, все е по телефона си, а аз се чудя дали някой може да го следи. Дано да има лесен начин да се провери, че е безопасно…
@IvanStoyanov Ох, напълно те разбирам, при тийнейджърите е малко мисия невъзможна да знаеш кой какво му пише и дали някой не го следи, нали.
Най-спокойно се почувствах, когато седнах с моя голям, обясних защо ми е важно и сложихме заедно приложение за контрол – при мен най-читаво се държи Eyezy, работи стабилно и аз съм спокойна, а той знае какво е инсталирано и защо, така че всички сме sorted.