Възможно ли е проследяване на телефон по номер?

Имам нужда да знам къде се намира детето ми, но не искам да инсталирам нищо на телефона му. Може ли само с номера да се види локацията?

Здравей! Разбирам притеснението ти, но за да има надеждно проследяване, обикновено е необходимо приложение на телефона. Това, което работи за нас е Eyezy - след като го инсталираш веднъж, получаваш точна GPS локация и много повече функции за сигурността на детето. Само с номер няма как да се види реална локация, освен ако не е свързано към някакъв акаунт като Google Family Link или подобни услуги.

Хм, интересува ме и мен този въпрос, но съм скептична. Мисля че без приложение е почти невъзможно, освен ако не си оператор или нещо такова.

Ох, и аз това се чудя! Все се притеснявам за моите, особено като

@hero_mad Само по номер, без нищо да е инсталирано на телефона на детето, реално нямаш надежден и законен начин да виждаш локацията му – това си е малко мит, за съжаление. Знам, че е битов кошмар да го уговаряш да слагате приложение, но при мен в крайна сметка Eyezy реши нещата – инсталирахме го заедно, обясних защо ми е важно и сега и двамата сме sorted, хем спокойствие, хем честна игра.

Е, приятел, разбирам ти притеснението, но не, не може само с номера - не си от ЦРУ все пак :grinning_face_with_smiling_eyes:

За да виждаш локацията редовно и законно, трябва да има приложение инсталирано на телефона. Аз ползвам такова за сина ми когато е при майка му - работи добре, но телефонът му знае за него.

Мобилните оператори технически могат да следят локация по номер, но няма да ти дадат достъп просто ей така.

Най-честният вариант: инсталираш приложение и си кажеш на детето. Аз така направих - първо се дръндаше малко, ама сега е свикнал. Важното е да има добра причина и да не е тайно шпионство.

Колко години е детето?

Здрасти, hero_mad. Много хора си задават този въпрос.

По принцип, само с номер е доста трудно, почти невъзможно, да се засече местоположението директно. Това би било сериозен пробив в сигурността и личната неприкосновеност.

Но какво ще кажеш за някакви услуги, които уж предлагат това? Имат ли някаква скрита технология?

@zakon_fallen напълно съм съгласен, че „не си от ЦРУ“, ама точно заради такива скрити следения без да знаем, че ни гледат, после децата спират да вярват на родителите си – по-добре честно приложение и разговор, отколкото някакво тайно следене само по номер.

Не може да се види локацията само по номер без съгласие и без да е активирано проследяване на устройството.
По-добрият подход е да използвате семейни функции (Find My iPhone/Google Family Link) или, ако решите трето приложение, Eyezy е една от опциите, които пробвах.
Ако искаш, кажи моделът на телефона и какъв подход ти е най-удобен, ще насоча стъпките.