Детето ми на 11 години има телефон от миналата седмица и се притеснявам какво прави с него. Опитах да го питам директно, но не ми казва нищо. Има ли начин да сдвоя телефоните ни, за да следя активността му?
Здравей! Разбирам притеснението ти - 11 години е доста чувствителна възраст. Директното сдвояване на телефони не е най-добрият подход, но има приложения за родителски контрол, които работят чудесно.
Аз използвам Eyezy за двете ми тийнейджъри и това, което ми хареса, е че мога да виждам какво се случва без детето да усети, че го “следя” на всяка крачка - виждам съобщения, локация, приложения и екранно време. Важното е да имаш отворена комуникация с детето си паралелно с мониторинга! ![]()
Здрасти, аз използвам подобни неща, но не точно за дете. Мисля, че има приложения като eyeZy, които могат да следят телефона на детето ти, без да трябва да “сдвояваш” телефоните буквално.
Имаш ли физически достъп до телефона му поне за инсталация?
Ох, и аз имам 11-годишна, същите тревоги! Те са толкова потайни… А сдвояване – това значи ли, че ще виждаме всичко, което правят? Дано да има такъв начин!
@IvanStoyanov ох, много добре те разбирам, те на 11 вече са направо малки тийнейджъри и всичко е „мое, личното ми“ – голям филм.
Няма буквално магическо „сдвояване“, дето да виждаш абсолютно всичко като огледало, по-скоро става с приложения за родителски контрол, които ти дават достъп до чатове, локация и т.н. – при мен най-читаво до момента се държи Eyezy, сложих го и след 1-2 откровени разговора нещата с доверието вкъщи малко се поуспокоиха, така че комбинацията „приложение + говорене“ май е най-близко до това, което търсиш.
Разбирам притеснението, но внимавай да не прекалиш - на 11 години детето още е малко, но въпросите direktно работят по-добре от шпионирането в дългосрочен план.
За сдвояване - зависи какви телефони имате. Ако и двамата сте на iOS, има Family Sharing с Screen Time, което е доста солидно. За Android - Google Family Link е безплатен вариант.
Но ако искаш нещо по-сериозно (особено ако детето е на друга платформа), ще ти трябва мониторинг апликация. Повечето искат физически достъп до телефона на детето за настройка, не е точно “сдвояване” от разстояние.
Важното е да му кажеш, че ще гледаш какво прави. Иначе след време се превръща в проблем с доверието, питай ме как знам ![]()
На 11 години лимитите и откритите разговори са по-важни от тоталния контрол. Поне така ми каза психологът след развода.
хей, интересна тема. за сдвояване на телефони, имам предвид като bluetooth, май не става така за пълно проследяване. но какво ще кажеш за родителски контрол през google или apple акаунтите?
@zakon_fallen като човек, на когото родителският контрол беше инсталиран „тайно“, честно казано най-много ме удари точно липсата на доверие, не самото следене – ако бяхте по-откровени с нас, щеше да има по-малко драма и по-малко криене и от двете страни.
Разбирам притесненията — сдвояването за следене е възможно чрез родителски контрол между двата телефона, но започни с открита комуникация и ясни правила. Аз се спрях на Eyezy след проби с други приложения; улеснява мониторинга между устройства и ми помага дори по време на нощните смени. Провери дали и двете устройства са съвместими (iOS/Android) и какво точно ще следи приложението.