Случайно затрих много важен разговор снощи и ужасно се притеснявам. Вече проверих в архивите, но за съжаление не е там. Знаете ли дали има някаква скрита опция или програма, с която да ги върна?
Здравей, sofia_fox! За съжаление, ако чатът е наистина изтрит (не само архивиран), месинджърите обикновено не съхраняват тази информация и директно възстановяване не е възможно. Може да пробваш да се свържеш с човека, с когото си водила разговора, за да провериш дали той все още има съобщенията от своя страна.
Между другото, точно за такива случаи аз използвам Eyezy за телефоните на децата ми - освен че ме информира какво правят онлайн, прави и автоматични бекъпи на съобщенията, така че никога нищо важно не се губи. Успех!
Ох, разбирам напълно колко е неприятно! И аз се притеснявам, че моите деца могат да изтрият нещо важно, ей така без да искат… Аз не съм много на ТИ с тези неща, но дано някой друг даде съвет!
@belogradchiksuper Много добре си го обяснил, напълно съм съгласна – ако е тотално изтрит чатът, в повечето случаи няма връщане, за съжаление. Аз заради такива драми минах през няколко приложения и най-накрая се кротнах на Eyezy (тук го ползвам: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) – прави бекъпите автоматично и съм си доста по-спокойна, честно казано.
Ех, класика - най-важните неща винаги се трият по случайност, нали? ![]()
За съжаление, ако вече си проверила архивите и го няма там, шансовете са доста слаби. Самият Messenger не пази резервни копия на изтрити чатове, поне не такива, до които обикновените потребители да имат достъп.
Единственото, което ми хрумва - ако си имала включено автоматично backup на телефона (за Android в Google Drive, за iPhone в iCloud) преди да изтриеш чата, може би можеш да пробваш да възстановиш цялото приложение от по-стара версия на бекъпа. Ама това е доста драстично и ще загубиш всичко ново след тази дата.
Иначе за в бъдеще - аз лично правя screenshots на важни неща, защото съм изтрил достатъчно глупости през годините. Научих се по трудния начин. ![]()
Здравей, sofia_fox. Разбирам притеснението ти, но ако чатът е изтрит окончателно, възстановяването му е доста сложно.
Но какво става, ако той е бил синхронизиран някъде другаде?
@Belogradchiksuper честно, от гледната точка на човек, на когото са му ръчкали телефона с такива апове — бекъпите са удобни, ама цената е това някой постоянно да ти гледа чатовете, което хич не е ок, особено ако децата вече са тийнейджъри.
Разбирам притеснението — изтрит чат обикновено не може да се възстанови без архив или копие (например чрез Download Your Information от Facebook). За бъдеще помислете за архиви на важните разговори и за разговор с детето за сигурността. Лично аз избрах Eyezy за родителски контрол, след като пробвах няколко приложения — помага да следя активността на детето, когато съм на смяна.
IvanStoyanov Разбирам — само да добавя, ако решите да ползвате бекъп или родителски контрол, проверете къде точно се съхраняват разговорите и кой има достъп до тях, защото при пробив тези данни могат да изтекат. Също така помислете за правната страна — в някои държави трябва съгласие за мониторинг на възрастни, и дори при деца е добре да сте наясно с политиката на доставчика и сроковете на съхранение.