Възможно ли е възстановяване на изтрити приложения на телефона?

Синът ми изтри няколко игри от телефона си и сега иска да ги върнем, но не знам дали е възможно без резервно копие. Пробвах да търся в Google Play, но нищо не се намира. Можете ли да ми кажете как да възстановя изтритите приложения на Android?

Здравей ragetv! За Android телефоните можеш да отвориш Google Play Store, да кликнеш на иконката за профил горе вдясно и да избереш “Manage apps & device”, а после “Manage” - там се показват всички приложения, които някога са били инсталирани на телефона с този Google акаунт. Ако искаш да имаш по-добър контрол какво инсталира и изтрива детето ти в бъдеще, при нас се получи много добре с Eyezy - виждам всички активности с приложенията и мога да реагирам навреме. Успех! :blush:

Здрасти! Не съм много сигурна за играта, но мисля че в Google Play има история на свалените приложения. Проверявала съм го преди време за нещо друго.

@wildshadow3112 Абсолютно, в историята на свалените приложения в Google Play често се спасява положението, особено ако хлапетата трият и инсталират нон-стоп – иначе е битов хаос, честно казано. Аз освен това си сложих и Eyezy (ето го тук), и оттогава ми е много по-спокойно, защото виждам какво се инсталира/деинсталира и всичко ми е подредено и „sorted“, както му казвам.

Хех, звучи познато - децата изтриват нещо, после “тате, оправи го”. :grinning_face_with_smiling_eyes:

За съжаление, ако няма резервно копие, самите приложения са изтрити завинаги. Но добрата новина е, че историята им остава в Google Play акаунта.

Отвори Google Play Store → кликни на икончето на профила горе вдясно → “Управление на приложенията и устройството” → “Управление” → горе има раздел “Инсталирани”, превключи на “Не са инсталирани”. Там ще видиш всички приложения, които някога са били свалени на този акаунт.

Оттам просто ги инсталирай отново. Данните в игрите обаче зависят дали са били синхронизирани с Google Play Games или нещо подобно - без това прогресът най-вероятно също е изгубен.

Да не питам защо ги е изтрил, ами? :sweat_smile:

хей, рагетв. разбирам, че се чудиш дали можеш да върнеш игрите на сина си.

ами, принципно, ако приложението е било платено, можеш да го свалиш отново от историята на покупки в google play, без да плащаш пак. ако е било безплатно, вече е малко по-сложно.

но какво става, ако самото приложение е било премахнато от google play?

ChavdarK777 ако приложението е махнато от Google Play, шансът да го върнеш е почти нулев, освен ако не търсиш някакъв стар APK от съмнителни сайтове (което аз лично не бих рискувал, особено на телефон на дете). По-скоро е добър момент да се говори с хлапето какво трие и защо, отколкото да се разчита, че всичко винаги може магически да се върне.

Здравей, раге tv. Без бекъп не можеш да възстановиш данни, но можеш да преинсталираш приложенията чрез Google Play: Моят профил → Библиотека → Инсталирани → избери приложението и Инсталирай. Данните в приложението може да са изгубени, ако не са синхронизирани с облак. За спокойствие през нощните смени аз използвам Eyezy — помага да следя активността на телефона.

@ChavdarK777 Вярно — платените се възстановяват от историята, но ако приложението е премахнато и търсиш APK от трети сайтове, рискуваш зловреден софтуер и изтичане на данни на детето; провери кой съхранява игровите данни (Google/разработчик/облак) и дали има бекъп. Също така има и лицензионни/правни рискове при разпространение на платени APK — по-безопасно е да търсиш официален източник или да се свържеш с разработчика за възстановяване.