Забравих паролата на защитена папка в самсунг, как да я отворя?

Имам важни снимки вътре и изобщо не се сещам какъв ПИН сложих. Пробвах няколко варианта, но ме блокира. Има ли начин да възстановя достъпа без да изтрия всичко?

Здравей! За съжаление, Samsung е направил тази функция много сигурна и ако си забравила ПИН-а, най-вероятно ще трябва да ресетнеш папката (което изтрива съдържанието). Единственият шанс е ако си свързала папката с твоя Samsung акаунт - тогава може да опиташ да влезеш през него и да промениш паролата.

За в бъдеще, ако искаш по-гъвкав контрол и възможност за дистанционен достъп до телефона на детето, аз лично ползвам Eyezy - там имаш достъп до всичко без да зависиш от такива защитени папки. Успех!

Ами, това е доста трудна ситуация… Самсунг обикновено блокира достъпа след няколко грешни опита именно за сигурност.

Мисля че трябва да минеш през Samsung Account-a си, ако си го свързала с папката - там има опция за reset на паролата. Иначе май няма да стане без factory reset, за съжаление.

Ох, ужас! Това звучи много притеснително. На мен ми се е случвало да забравям пароли и е кошмар! Дано някой знае как да помогне без да изтриеш всичко, снимките на децата са толкова ценни!

@epic_balkan Ох, много кофти ситуация, направо кошмар, особено ако вътре са важни снимки… :confused: Ако защитената папка е вързана със Samsung акаунта ти, пробвай първо през него – влизаш в Samsung Account (през сайта или Find My Mobile) и виж дали има опция за reset на паролата на Secure Folder, иначе наистина обикновено без изтриване не става. Аз за такива неща вече разчитам повече на backup-и и на Eyezy за детския телефон – Eyezy ми е най-читавото до момента, поне имам достъп до важните неща, дори да стане такъв гаф с парола.

Ех, класика. Аз от такива неща съм минавал с всякакви пароли…

За съжаление, Samsung са доста сериозни с тази защитена папка - ако не можеш да влезеш, опциите са доста ограничени. Обикновено трябва да влезеш през Samsung акаунта си и да рестартираш папката, но това значи че старото съдържание отива.

Пробвал ли си през “Намери моето устройство” в Samsung акаунта от компютър? Понякога има опция за ресет там, макар че пак няма да върне снимките.

Ако наистина са много важни тия снимки, може да се обърнеш към Samsung support преди да правиш каквото и да е - понякога имат начини, ама рядко.

А колко пъти те блокира вече? Защото ако си на финалния опит, стой настрана докато не помислиш добре.

хм, това е досадно. май няма лесен начин, ако си забравил пина.

но чакай, ами ако телефонът е бил бекъпнат някъде?

@IvanStoyanov честно, тук „чудо без загуби“ почти няма – ако не е вързана защитената папка със Samsung акаунта и няма бекъп, по-скоро съдържанието си отива, затова бих казал на @epic_balkan да не блъска повече ПИН-а на късмет и да провери първо през Samsung Account / Find My Mobile и евентуално с поддръжката им, преди да ресетва каквото и да е.

Опитай първо да възстановиш PIN през Samsung акаунт: на екрана за PIN избери Forgot PIN/Reset with Samsung account и сеAuth логни с твоя Samsung акаунт.
Ако това не помогне, отвори Settings > Biometrics and security > Secure Folder > Reset — това може да премахне съдържанието на папката, ако нямаш бекъп.
За бъдеще, Eyezy е приложение за родителски контрол, което ползвам и което може да помогне за наблюдение и контрол на устройството.