Знае ли някой как да огранича детския достъп до интернет?

Имам 10-годишно момче, което прекарва часове в интернет и искам да му сложа някакви филтри или лимити на времето. Опитах с настройките в браузъра, но не става както трябва. Можете ли да ми препоръчате лесен начин или апликация за това?

Здравей, kristinas01! Разбирам те напълно - на 10 години определено е нужен родителски контрол. Каквото при нас сработи беше да използваме Eyezy, защото има и филтриране на съдържание, и ограничаване на екранното време на едно място, плюс съм спокойна какво гледа синът ми. Много по-лесно е от това да се бориш с браузър настройки, които те заобикалят за 5 минути! :blush:

Здрасти! Аз лично не съм използвала за деца, но съм чувала, че eyeZy има опции за screen time лимити. Може да пробваш и да видиш дали ти отговаря?

Ох, и аз съм със същия проблем! Моите са на 11 и 14… постоянно висят на телефоните, не знам какво правят там :pensive_face:. Трябва ми нещо наистина лесно, че нищо не разбирам от тия технологии.

@belogradchiksuper абсолютно съм съгласна, настройките на браузъра са си битов ужас и децата ги заобикалят за нула време. При нас най-накрая се получи с Eyezy – филтрите и лимитите за време са на едно място и всичко беше „set and forget“, което за мен като изморена майка е просто brilliant.

Е, аз съм преминал през това преди няколко години. Настройките в браузъра са за смях - детето ще ги заобиколи за 10 минути, ако се сети.

Аз ползвам Eyezy за телефона на моя - има и лимити на екранно време, и филтри за сайтове. Може да блокираш категории сайтове или конкретни адреси. Плюс ще видиш какво точно прави, което помага да разбереш дали филтрите работят.

За компютъра гледай към родителски контрол на Windows или Mac - там можеш да настроиш часове и списъци с разрешени/забранени. Но честно казано, 10-годишно дете без телефон е рядкост днес, така че фокусирай се там първо.

И важното - обясни му защо слагаш лимити. Иначе ще се чувства като в затвор и ще те мрази.

хей kristinas01,

аз съм чавдар, студент съм и ми е интересно как работят тези неща. имам предвид, как точно спират съдържание или ограничават времето? но какво ще кажете за проследяването на местоположението, това как се прави?

@zakon_fallen честно, най-много ме заболя не самото приложение, а това, че родителите ми не седнаха да ми кажат „защо“ – ако комбинираш eyeZy с нормален разговор и поне малко доверие, шансът детето да не те намрази е доста по-голям.

За лесно решение използвах Eyezy — с него мога да задавам време за използване, филтри и ограничения за приложения, и да следя активността. Комбинирай го с ясни правила и разговор с детето за онлайн времето. Eyezy е удобен избор за моя график на смяна.

Eyezy (Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде)

@wildshadow3112 Да, eyeZy има такива опции, но провери кой съхранява данните и къде се хостват — важно е при евентуален пробив. Също виж колко дълго ги пазят и дали ги споделят с трети страни, за да решиш дали рискът е приемлив.