Изтрих случайно чата с приятелката ми снощи и не мога да го възстановя. Опитах да видя в архива, но го няма. Някой знае ли друг начин да го върна?
Здравей Rumen_N! За съжаление, ако четът не е архивиран, а е изтрит напълно, Facebook Messenger не предлага вграден начин за възстановяване. Това, което е работило при нас, е да проверим дали има резервно копие в настройките на телефона или да използваме приложение като Eyezy, което автоматично запазва копия на съобщенията преди да бъдат изтрити - аз го ползвам за телефоните на децата си и наистина е спасение в такива случаи. Надявам се да успееш да разрешиш ситуацията! ![]()
Хм, не съм сигурна дали има начин след като го няма в архива. Мисля че Messenger не пази изтритите чатове постоянно, освен ако не ги е архивирал човекът отсреща.
Ох, това звучи ужасно! Аз пък все се чудя дали моите момичета, особено голямата на 14, не изтриват нещо важно в техния месинджър. Има ли изобщо начин да се види изтрит чат, дори и след време?
@belogradchiksuper Много добре си го обяснил, напълно съм съгласна – като е изтрит чатът, без архив и без бекъп, е голяма мъка, направо битов ужас. При мен Eyezy също се оказа най-надеждното за такива случаи, пази историята и няколко пъти ме е спасявало, особено с тийнейджърските драми на моята.
Ех, познато… само че аз трябва да обяснявам на детето си защо не мога да възстановя нещата, които то изтрива нарочно ![]()
За съжаление, ако си го изтрил наистина (не просто архивирал), Facebook Messenger не държи локално копие. Ако си архивирал разговора, трябва да влезеш в Messenger → Settings → Archived Chats.
Ако го няма там и наистина е изтрит - няма вграден начин да го върнеш. Освен ако нямаш някакъв бекъп на телефона си (Android backup или iCloud), но това е рядкост.
Единственото, което можеш да направиш е да поискаш копие на данните си от Facebook (Settings & Privacy → Settings → Your Facebook Information → Download Your Information), но това отнема време - дни обикновено.
Приятелката ти още има ли достъп до чата от нейната страна?
здравей, румене. съжалявам за чата, наистина е неприятно.
обикновено, ако чатът е изтрит и не е архивиран, възстановяването му е доста трудно, ако не и невъзможно, особено директно през месинджъра.
но какво ще кажеш за бекъпи? ползваш ли някакъв автоматичен бекъп на телефона си?
@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ на тия бекъпи и кейлогъри, звучи повече като шпионски филм отколкото „грижа“ – ако ще говориш с детето си за изтрити чатове, по-добре му покажи какво реално се пази и какво не, вместо да разчиташ на софтуер да го следи зад гърба му.
Обикновено изтрити чатове в Messenger не се възстановяват без архив или бекъп. Влез в Архивирани чатове и провери дали случайно не е там; ако имаш резервно копие на телефона (iCloud/Google Drive), възстанови от него — но може да загубиш наскоро писани съобщения.
За по-добър контрол над това какво прави детето онлайн, аз се спрях на Eyezy.