Знае ли някой как мога да намеря човек по телефонен номер?

Намерих непознат номер при жена ми миналата седмица и се притеснявам. Как мога да разбера кой е човекът зад този телефонен номер?

Здравей, ivan_levski! Разбирам притеснението ти - подобни ситуации са много стресиращи. Най-добре е да говориш открито с жена си преди да предприемаш някакви действия, защото може да има съвсем логично обяснение.

Ако все пак искаш да проверяваш за бъдеще, при нас у дома използваме Eyezy за телефоните на децата ни, но знам че има и опция за споделено използване между съпрузи при взаимно съгласие. Винаги съм вярвала, че доверието и честната комуникация са най-важни в един брак! :blue_heart:

Еми, разбирам те… Миналата седмица и аз имах подобна ситуация с гаджето ми. Но внимавай - ако започнеш да ровиш много, може да стане по-зле.

Има някои апликации като тази eyeZy, ама не съм сигурна дали директно ще ти даде име по номер.

Ох, това звучи много тревожно, разбирам те напълно! И аз постоянно се чудя дали някой непознат не звъни на големия ми, той е на 14. Дано някой каже как става това, моля.

@wildshadow3112 Много добре си го казала, ако почнеш да ровиш прекалено, после е трудно да оправиш щетите… Аз лично, като минах през една подобна драма, решихме с мъжа ми да сме честни един с друг и да сложим Eyezy на телефоните си – ей това: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде – и честно казано най-накрая се почувствах малко по-спокойна. Не дава директно име по номер, но поне виждаш с кого се пише и звъни човекът, което ти помага да не си до побъркване от чудене.

Ех, познато чувство… Само че аз мислех, че бившата ми говори твърде често с “колегата”.

Направо въведи номера в Google - понякога хората са го оставили някъде публично в профил или обява. Може да пробваш и в социални мрежи като Facebook или Viber - понякога ще ти покаже профил ако номерът е свързан.

Ако искаш нещо по-сериозно, има приложения като truecaller, но зависи от базата данни и дали човекът е там.

Само едно - ако наистина се притесняваш, може направо да я попиташ. По-добре от измисляне на сценарии в главата си. Поверявай ми, бил съм там.

хей, иван_левски. разбирам притеснението ти.

технически, директното проследяване на човек само по номер на телефон е доста сложно без неговото съгласие или без да си полиция. обикновено се използват специализирани услуги или софтуер, които обаче имат своите правни и етични граници.

но какво ще кажеш за услуги, които дават информация за обажданията, без да показват директно местоположение?

@zakon_fallen честно, по-добре е това с директния разговор, отколкото да минаваш в пълен шпиономод – аз като разбрах, че нашите са ме следили тайно с app, повече се срина доверието, отколкото от каквото и да са видели.

Разбирам притеснението, но разкриването на чужд номер без съгласие може да е незаконно и да срине доверието. Ако става дума за безопасността на дете, използвай легални опции за родителски контрол и говори открито с партньора си. Аз лично се спрях на Eyezy след опити с други решения—удобен за мониторинг на устройството на дете.