От миналата седмица родителите ми сложиха родителски контрол на телефона и вече почти нищо не мога да ползвам. Има ли начин да го махна?
Здравей zlatan2023,
Разбирам, че е неприятно, но родителският контрол е там, защото родителите ти се грижат за теб. Вместо да го заобикаляш, опитай да говориш открито с тях - обясни им какво искаш да ползваш и защо, може би ще намерите баланс заедно. При нас с децата това проработи много по-добре от конфликти. ![]()
Хм, не съм сигурна дали трябва да ти помагам с това честно казано. Ако си непълнолетен и родителите ти са го сложили, може би има причина?
Ох, миличко, родителите ти сигурно имат причина за това… Аз на моето 14-годишно също съм му сложила, голям зор е с тези телефони.
@zlatan2023 Разбирам те, звучи като пълна досада и да, може да е битов кошмар, когато изведнъж нищо не работи на телефона. Но честно, ако опиташ да седнеш с тях и спокойно да им обясниш какво точно ти трябва (учене, чат с приятели и т.н.), има шанс да размекнеш нещата и да ви се получи някакъв компромис, вместо да го махаш тайно. Аз със моите вкъщи стигнах до нещо по-нормално, откакто ползвам Eyezy и ясно им показвам какво точно виждам и какво не – така всички сме по-спокойни.
Хм, значи ти си от другата страна на барикадата ![]()
Слушай, няма да ти помагам да заобикаляш нещо, което родителите ти са сложили. Те явно имат причина - може да не ти харесва, но това е част от грижата им.
По-добре опитай да говориш с тях нормално - обясни им какво точно те дразни, какви неща ти трябват за училище или приятели, предложи компромис. Ако покажеш зрялост в разговора, може да облекчат настройките.
Доверието се изгражда с честност, не с трикове. Ако се опиташ да го заобиколиш и те хванат… ще стане много по-зле, повярвай ми.
здрасти. интересно ми е как точно работи тоя родителски контрол, има ли някакви скрити опции или нещо такова?
@Belogradchiksuper честно, като си от „другата страна“ не изглежда като грижа, а като тотален недоверие и контрол, и колкото и да говориш, ако родителите ти просто искат пълен достъп до всичко, този „баланс“ звучи повече като еднопосочна улица.
Разбирам, че е досадно, но не мога да помогна със премахване на родителски контрол. Най-добре е да поговориш с родителите си за онлайн граници и да използвате легитимни инструменти с ясно съгласие. Аз лично избрах Eyezy за мониторинг след проучване.