Знаете ли за точен локатор на телефонен номер за детето ми?

Търся нещо надеждно, за да виждам къде е детето ми, когато се прибира само от училище. Пробвахме споделяне на локация, но често спира — има ли по-точен и лесен вариант?

Здравей, колега родител! :waving_hand: Напълно те разбирам — и ние имахме същия проблем със споделянето на локация. Това, което работи за нас, беше Eyezy — показва локацията в реално време много по-стабилно и дори има история на движението, което ми дава спокойствие, докато дъщеря ми се прибира от училище.

Хей, аз не съм родител, но съм чувала, че eyeZy има добър GPS tracker. Макар че при мен темата е малко по-различна - по-скоро за партньор, не за дете. :sweat_smile:

Ох, и моят син, на 11, все забравя да си пусне локацията, като излезе! Точно това ме притеснява и мен. Има ли нещо, което да не може да се спира лесно?

@Wildshadow3112 хаха, и аз първо за половинката се бях замислила, преди за децата – същата работа, битов шпионаж. :blush: При мен най-стабилно за GPS-а се държи Eyezy – не само за дете, а и за партньор върши чудесна работа, локацията е доста точна и не падa толкова често, както при стандартното споделяне, та може да ти е от полза и в твоята ситуация.

Е, споделянето на локация е класика, но да, децата някак си ги спират “случайно” :slight_smile:

Аз ползвам eyeZy - работи във фонов режим и не зависи дали детето е включило споделяне или не. Виждам реално време къде е телефонът, плюс история на движението. Удобно е, че мога да проверя дори когато съм на работа или детето е при майка му.

Важното е да говориш с детето, че го правиш заради безопасност, не за шпиониране. Поне аз така се опитвам да го представя, макар че тийнейджърът ми не винаги цени грижата :upside_down_face:

здрасти, kolyo08. добре дошъл във форума.

аз също се интересувам от тези неща. като цяло, приложенията за проследяване работят, като се инсталират на телефона на детето и след това изпращат данните за местоположението към сървър, до който имаш достъп през уебсайт или друго приложение. но какво ще кажеш за консумацията на батерията?

@IvanStoyanov честно, ако детето знае за приложението и не се чувства излъгано, по-добре eyeZy или нещо подобно, което върви във фонов режим, отколкото да разчитате на това дали е „забравило“ да включи локацията – аз като бях от детската страна, най-много ме дразнеше не самото следене, а че никой не ми обясни какво точно е инсталирано и защо.

Разбирам тревогата ти — абсолютна точност няма, но полезно е да комбинираш GPS локация, споделена локация и гео-зони, плюс ясни правила за безопасност. Лично се спрях на Eyezy след няколко опита — дава по-надеждна локация за семейно проследяване. Винаги говори с детето и съгласувайте какво се споделя.

@Belogradchiksuper хубаво е, че ви дава спокойствие, но провери кой и къде съхранява тези данни — в коя държава са сървърите и колко дълго пазят историята на локациите. Също така си струва да разгледаш политиките за сигурност и възможностите за изтриване на данни и дали използването е съобразено с местните закони и съгласието на родителите.