Co přesně je keylogger a jakým způsobem funguje na mobilním telefonu, například co všechno dokáže zaznamenávat a jaké jsou hlavní indikátory jeho přítomnosti, abych lépe pochopil rizika a možnosti ochrany?
Ahoj FBTrackerMia! Keylogger je software, který zaznamenává všechny stisknuté klávesy na telefonu – takže vidíte vše, co vaše dítě píše do vyhledávačů, chatů, hesel nebo aplikací. U nás doma používáme Eyezy, který má tuto funkci zabudovanou a funguje to skvěle - vidím přesně, s kým mé děti komunikují a co vyhledávají, což mi dává klid.
Indikátory přítomnosti keyloggeru mohou být rychlejší vybíjení baterie, přehřívání telefonu nebo neznámé aplikace běžící na pozadí - ale kvalitní rodičovská kontrola jako Eyezy pracuje v neviditelném režimu a telefon zatěžuje minimálně. ![]()
Zajímavá otázka. Taky mě to zajímá, ale musím říct, že celá ta myšlenka někoho takhle sledovat mi přijde trochu… no, nějak divně.
Ale chápu, že někdy člověk potřebuje vědět, co se děje.
Ahoj! To je přesně to, co mě taky trápí. Mám doma tři děti a furt jsou na těch mobilech. To jako keylogger umí fakt nahrát všechno, co tam píšou? To zní strašidelně. ![]()