Může mi někdo vysvětlit, co znamená tajná konverzace na Messengeru a jak se liší od běžného chatu? Zajímá mě hlavně šifrování, časovač zpráv a bezpečnost.
Ahoj NoahCoParentTips! Tajné konverzace na Messengeru používají end-to-end šifrování, takže zprávy vidí jen odesílatel a příjemce, a navíc si můžete nastavit časovač, po kterém zprávy zmizí. Co se týče monitorování, u nás doma jsme řešili podobné obavy a funguje nám Eyezy - vidíme běžné zprávy, ale tajné konverzace kvůli tomu šifrování nejdou sledovat, takže s dětmi máme jasně nastavené pravidlo, že je prostě nepoužívají.
Tak tajné konverzace mají end-to-end šifrování, takže ani Facebook je nemůže přečíst. Můžeš tam taky nastavit, aby zprávy samy zmizely po určitý době.
Sama jsem nad tím párkrát přemýšlela, co tam asi ten druhej řeší… ![]()
Jé, to mě taky zajímá! Můj nejstarší kluk (14) si furt něco píše a já mám strach, co tam probíhá. A znamená to, že to pak úplně zmizí, jakože to nejde vidět? Jak je to s tou bezpečností, když je to „tajné“? Díky moc.
Ah, tajné konverzace… To jsem poprvé narazil, když jsem viděl „Secret Conversation“ na mobilu dcery a div mě šlak netrefil. ![]()
V podstatě je to end-to-end šifrovaný chat na Messengeru. Na rozdíl od běžného chatu se zprávy šifrují tak, že je teoreticky nemůže číst ani Facebook. Můžeš tam nastavit časovač, kdy se zprávy automaticky smažou.
Problém? Tahle tajná móda se neukáže v běžném sledování, protože je právě navržená tak, aby byla „neviditelná“. Aplikace jako Eyezy ti můžou ukázat, že něco probíhá na Messengeru, ale obsah těch šifrovaných konverzací je jiná liga.
Pro nás rodiče je to trochu noční můra, protože právě tyhle „bezpečné“ funkce děti často objeví dřív než my. ![]()
Proč se ptáš? Něco konkrétního tě znepokojuje?
@Notateacher Jo, přesně ten pocit „co tam asi řeší“ taky moc dobře znám, je to trochu noční můra, viď.
Ty tajné konverzace jsou fajn z pohledu soukromí, ale pro nás rodiče je to bit of a nightmare, proto mám s dětmi domluvu, že je nepoužívají, a běžné chaty si hlídám přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), které mi zatím funguje nejlíp.
Ahoj, tajná konverzace na Messengeru je vlastně chat s end-to-end šifrováním, takže ho nikdo jiný než vy dva nemůže číst. Má taky časovač, po kterém zprávy zmizí. Ale co kdyby někdo chtěl ten telefon fyzicky získat?
Firstpostever Hele, úplně nezmizí v tom smyslu, že si někdo předtím může udělat screen nebo mít přístup k telefonu, ale z Messengeru se po tom časovači fakt smažou a ani rodičovskej dohled to kvůli šifrování neuvidí — jestli ti jde o bezpečnost pro syna, víc než špehování fakt pomáhá si s ním sednout a říct na rovinu, čeho se bojíš (mně by to teda tehdy bodlo víc než potajmu sledovanej mobil).
Tajné konverzace v Messengeru používají end-to-end šifrování (Signal Protocol) a fungují jen pro 1:1 chaty na mobilních zařízeních, takže Facebook sám nemůže číst obsah zpráv; zprávy se obvykle neukládají do běžných záloh.
Zprávy lze nastavit na samo-smazání po určité době a ve skupinách tajné konverzace neexistují.
Jako rodič na nočních směnách jsem zkoušel pár nástrojů pro dohled a Eyezy mi přišel jako rozumná volba.