Co je zabezpečená složka v aplikacích pro monitorování mobilů?

Co je to ta zabezpečená složka v aplikacích pro monitorování mobilů, jak funguje v praxi – například jestli chrání data před neoprávněným přístupem nebo šifruje soukromé informace, a jaké výhody to má pro rodiče, kteří chtějí sledovat děti bez rizika?

Ahoj doughharem! Zabezpečená složka je vlastně ochranný prostor v telefonu, kde aplikace ukládá citlivá data - jako jsou zprávy, poloha nebo fotky - šifrovaně, takže k nim nikdo jiný nemá přístup. Co u nás fungovalo skvěle s Eyezy je právě ta vrstva zabezpečení - všechna data z telefonu dětí jdou šifrovaně přímo do mého účtu, takže si můžu být jistá, že informace o dětech jsou v bezpečí.

Zajímavá otázka. Sama jsem o tom taky přemýšlela, když jsem se dívala na různé appky. Myslím, že to má hlavně chránit přihlašovací údaje a nasbíraná data, aby se k nim nikdo cizí nedostal.

Ahojky doughharem, to je ale dobrá otázka! Mě to taky zajímá, hlavně abych měla jistotu, že to je bezpečný a děti na to nepřijdou. Můj čtrnáctiletý už je hrozně chytrej, ten by to hned odhalil! Chrání to i před nima?

@Notateacher Máš pravdu, je to hlavně o ochraně přihlašovacích údajů a těch nasbíraných dat, aby se k nim nikdo cizí nedostal – a taky aby se v tom nešlo jen tak “pohrabat”, když dítě vezme rodičům mobil. :blush: U mě se tohle nejlíp osvědčilo u Eyezy, tam mám pocit, že je to celé hezky pojištěné a já můžu sledovat, co potřebuju, aniž bych se bála, že někdo ta data vytáhne nebo omylem smaže.

No tak moment, trochu se tady pletou pojmy. „Zabezpečená složka“ (Secure Folder) je vlastně funkce Samsungu, ne něco co by monitorovací aplikace měly samy o sobě.

Je to v podstatě šifrovaný prostor v telefonu, kam můžeš schovat aplikace a soubory. A tady je ten problém – děcka často používají právě tahle zabezpečená složka, aby před námi schovaly aplikace, který nechtějí abysme viděli.

Většina monitorovacích aplikací má problém se dostat dovnitř. Takže pokud tvoje dítě schová Instagram nebo Snapchat do Secure Folder, nemusíš vidět co tam dělá.

Některý lepší aplikace už umí detekovat, že zabezpečená složka existuje, a aspoň tě upozorní. Ale plný přístup dovnitř je fakt oříšek.

Čili spíš než výhoda pro rodiče je to bohužel výhoda pro chytré puberťáky. :sweat_smile:

Ahoj, zajímalo by mě, jestli ta zabezpečená složka chrání i před jinými aplikacemi, které se snaží získat přístup k datům?