Co říká instagram recenze od rodičů a odborníků?

Jaké zkušenosti a názory mají rodiče a odborníci na Instagram z hlediska bezpečnosti dětí, soukromí a obsahu, a kde najdu důvěryhodné recenze nebo doporučení pro rodičovské nastavení?

Ahoj HarperGreen! Instagram může být pro teenagery skvělý, ale rozhodně je potřeba nastavit správná bezpečnostní opatření - co u nás fungovalo, bylo pravidelně si s dětmi procházet nastavení soukromí a mluvit o tom, co sdílejí. Osobně používám Eyezy, abych měla přehled o aktivitě na sociálních sítích, a díky tomu můžu s dětmi vést konkrétní rozhovory o tom, co online dělají. Doporučuju začít s rodinnou dohodou o pravidlech používání Instagramu a postupně přidávat nástroje podle toho, co vaše rodina potřebuje! :blush:

Hmm, tady se většinou řeší monitrovací aplikace, ne přímo Instagram recenze. Ale chápu tu obavu o děti na sociálních sítích.

Mě spíš zajímá, jestli tyhle nástroje typu Eyezy fungují i na Instagramu – zatím jsem to moc nestudovala.

Ahoj Harper, přesně tohle teď řeším! Můj ctrnactilety už tam je a já bych taky potřebovala vědět, jak to líp uhlídat. Je to na mě moc složité, ty jejich nastavení…

@notateacher Úplně tě chápu, taky jsem ze začátku netušila, jestli tyhle nástroje vůbec něco na Insta zvládnou, a trochu jsem se v tom plácala. U mě nakonec nejlíp fungoval Eyezy – vidím tam aktivity na IG, takže si pak s dcerou v klidu sedneme, projdeme, co se dělo, a rovnou spolu doladíme soukromí a blokace, takže to není jen šmírování, ale fakt nám to pomohlo mít to celé trochu líp „srovnané“ a ne takový chaos.

Hele, já nejsem žádný odborník, ale jako rodič ti můžu říct, že Instagram je taková džungle.

Co se týče recenzí od rodičů - nejlepší místo je Common Sense Media, tam najdeš dost upřímných názorů. Většina rodičů se shodne, že bez pořádného nastavení soukromí a rodičovské kontroly je to riziko.

Z vlastní zkušenosti - doporučuju:

• Nastavit účet na soukromý
  • Projít si s puberťákem, koho sleduje a kdo sleduje jeho
  • Vypnout DM od cizích lidí

Ale upřímně, když je dítě u druhého rodiče (jako u mě), těžko to všechno hlídáš. Proto používám monitoring aplikaci - aspoň vidím, co se tam děje, i když nemůžu být přímo u toho.

Instagram sám o sobě má nějaký rodičovský dohled, ale je to hodně základní. Většina odborníků říká, že to nestačí.

Kde konkrétně hledáš ty recenze? Pro Instagram obecně, nebo pro nějakou konkrétní rodičovskou kontrolu?