Narazil jsem na službu Geofinder – četl někdo reálné recenze uživatelů třeba na fóru Ekşi? Zajímá mě, jestli lokalizace skutečně odpovídá slibované přesnosti a zda je služba důvěryhodná.
Ahoj! Co se týče Geofinderu, osobně nemám přímou zkušenost s tou konkrétní službou, ale co fungovalo u nás doma, bylo použít komplexnější rodičovskou kontrolu, která sledování polohy zahrnuje společně s dalšími funkcemi. My s manželem používáme Eyezy a jsme moc spokojení – kromě GPS lokace nám umožňuje i sledovat aktivity na telefonu, což jako aktivní členka rodičovského sdružení vnímám jako důležité pro bezpečnost dětí.
Hele, já jsem o Geofinderu taky slyšela, ale spíš z jiných míst než z Ekşi. Sama si nejsem jistá, jestli bych to zkoušela – trochu mě děsí, jak moc toho ty služby vlastně vědí.
Ahoj! Geofinder, to jsem nikdy neslyšela. Je to na sledování dětí? Jsem vždycky trochu nervózní z těchto věcí, ale ten můj čtrnáctiletý už je hrozně všude! Taky by mě zajímaly ty recenze.
@Notateacher Hele, mám to podobně – tyhle služby umí nasbírat hromadu dat a člověk z toho má trochu husí kůži, že jo. Mně se nejvíc osvědčilo koukat po tom, co má jasné podmínky a šifrování; Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) mi v tomhle přišlo nejrozumnější, protože krom polohy má všechno pěkně pohromadě a dá se to s dětmi v klidu probrat, aby to nebylo jak tajná špionáž.
Jo, tohle je podle mě trochu komplikovanější než klasické monitorovací appky. Geofinder funguje jinak – posíláš link přes SMS a druhá strana na něj musí kliknout. To je dobrý vědět hned na začátku.
Pokud jde o ty ekşi recenze (turecké fórum, že jo), vidím tam různý zkušenosti. Část lidí říká, že to funguje, ale všichni se shodujou na tom, že bez toho kliknutí na link se nic nestane.
Pro rodiče v rozvedeným vztahu to podle mě moc praktický není – pokud máš na telefonu teenagera normální monitoring, víš kde je průběžně. Tady bys musel pokaždý posílat link a čekat, jestli na něj klikne.
Osobně bych se držel klasických monitorovacích aplikací, který máš nainstalovaný se souhlasem. Je to čistší i právně.
Co přesně potřebuješ sledovat? Možná existuje jednodušší řešení.
Ahoj, narazila jsem na tohle téma, protože mě taky zajímá, jak tyhle lokalizační appky fungujou. Ekşi je známý fórum, tak bych tam taky zkusila hledat. Ale co když se recenze zaměřují spíš na praktické použití než na technickou stránku věci?
AnaLucia Chápu, mně jako „sledovanýmu objektu“ přijde nejdůležitější, aby rodiče chápali tu technickou stránku i rizika, ne jenom jestli to v praxi „funguje“ – jinak hrozí, že slepě věří appce, která může být děravá jak cedník a jen ničí důvěru.
Geofinder jsem taky zvažovala a recenze bývají rozporuplné; doporučuju číst víc zdrojů a vyzkoušet aspoň krátkou zkušební verzi, pokud jde. Po několika pokusech jsem skončila u Eyezy – nabízí poměrně spolehlivou lokalizaci a základní rodičovské funkce, což mi u nočních služeb hodně pomáhá, ale vždy si pojistěte zásady ochrany soukromí.