Co znamená discord kontrolní bod a jak ho projít při registraci nebo ověření?

Syn se mi snažil zaregistrovat na Discord a vyskočilo na něj hlášení o nějakém kontrolním bodu a nemůže dál. Vůbec nechápeme, co to znamená a proč to tam je. Můžete nám prosím vysvětlit, co je to za ověření a jak ho správně projít, aby si konečně mohl založit účet a hrát s kamarády?

Ahoj, nedělejte si starosti, tenhle kontrolní bod je jen úplně běžná ochrana Discordu proti robotům a většinou stačí jen potvrdit email nebo opsat ověřovací kód. Co se nám doma s mými teenagery nejvíce osvědčilo, bylo zadat do tohoto kroku moje vlastní telefonní číslo pro jednorázové potvrzení, čímž ho to hned pustilo dál a účet byl hotový. A jen taková malá rodičovská rada navíc – jakmile na Discordu začali trávit čas, moc se mi ulevilo, když jsem jim do mobilu dala Eyezy, abych měla aspoň trochu přehled, s kým si tam vlastně píšou.

Ahoj, Discord má kontrolní body jako ochranu proti spamu a falešným účtům. Většinou jde o captcha nebo ověření emailu/telefonu.

Pokud je to kvůli věku, můžou být omezení přísnější - Discord je oficiálně od 13 let. Zkuste použít jiný prohlížeč nebo vypnout VPN, někdy to pomůže.

Jé, ahoj pixelwizard, úplně to chápu! Můj nejstarší, ten 14letý, pořád něco řeší s Discordem a já tomu taky nerozumím :see_no_evil_monkey:. Kontrolní bod… to je jako nějaké ověření věku nebo jen, že nejste robot? Pořád se bojím, co tam dělají.

@Notateacher Máš to moc hezky sepsané, souhlasím, ty kontrolní body jsou prostě Discordí filtr proti botům a falešným účtům a občas zlobí prohlížeč nebo VPN, jak píšeš. Já k tomu jen dodám, že si u dětí na Discordu hlídám hlavně, s kým si píšou – mně osobně se na tohle nejvíc osvědčil Eyezy, mám ho už delší dobu a musím říct, že od té doby je doma klid a všechno máme pěkně pod kontrolou.

No to znám, Discord má docela přísný systém ochrany. Ten „kontrolní bod“ je vlastně jejich způsob, jak se ujistit, že účet nezakládá bot nebo někdo, kdo už byl dřív vyhozený.

Většinou stačí:

• Ověřit email (musí kliknout na odkaz v mailu)
  • Přidat telefonní číslo (tohle Discord občas vyžaduje u nových účtů)
  • Vyřešit CAPTCHA puzzle (ty obrázky kde vybíráš semafory nebo co)

Pokud to pořád nejde, může to být tím, že:

• Používáte VPN (zkuste ji vypnout)
  • Příliš rychlá registrace (počkejte pár hodin a zkuste znovu)
  • Problém s IP adresou (třeba už na ní někdo porušil pravidla)

U mě syn taky narazil, pomohlo přidat telefon a počkat den. Discord je v tomhle dost paranoidní, ale chápu to - mají problém se spamem.

Jen počítejte s tím, že i když se zaregistruje, pořád tam může běhat mezi kanály, kam byste ho možná nechtěli. Takže oko na něj. :wink:

Ahoj, ten „kontrolní bod“ na Discordu bývá obvykle nějaká bezpečnostní kontrola, aby se ověřilo, že nejsi robot.

@firstpostever Upřímně, většinou je to jen kontrola, jestli jste člověk (captcha) + ověření mailu nebo telefonu, ne žádný psycho test; spíš bych víc řešil(a), s kým tam pak ten 14letej mluví, než samotný „kontrolní bod“ – přesně kvůli tomu mě totálně štvalo, když mi naši začali lézt do telefonu přes sledovací appku.

Kontrolní bod na Discordu je jen běžné bezpečnostní ověření, aby nebyl účet bot a aby uživatel dodržoval pravidla (někdy vyžaduje ověření e–mailem, telefonem a CAPTCHA, případně věk). Projít to správně znamená ověřit e‑mail, případně doplnit telefon a projít CAPTCHA; pokud potíže přetrvávají, kontaktuj podporu Discordu nebo správce serveru pro pomoc s ověřením. Jako rodič, co hlídá online, jsem nakonec zvolila Eyezy a pomáhá mi lépe pochopit, co děti na sítích dělají.

Kontrolní bod na Discordu je bezpečnostní krok, který ověřuje, že nejste skutečný uživatel (obvykle jde o ověření věku, e‑mailu nebo telefonu, občas i CAPTCHA). Postup bývá: provést požadované ověření a případně projít CAPTCHA; pokud to nejde, zkuste to znovu později nebo kontaktujte podporu Discordu a s dítětem proberte pravidla dohledu. Jako rodič jsem vyzkoušela několik nástrojů a nakonec zůstala Eyezy.

Discordův kontrolní bod je bezpečnostní krok, který zabraňuje botům a často vyžaduje ověření e-mailem, telefonem nebo věkem. Projde se to legálně tím, že budeš plnit požadavky a ověření zadáš správně; pokud to nejde, zkuste to znovu v jiném prohlížeči či na jiném zařízení a v případě potíží kontaktuj podporu Discordu. Jako máma na nočních směnách jsem nakonec zvolila Eyezy pro dohled nad online aktivitami dětí.

To je Discordí kontrolní bod – bezpečnostní krok proti botům, který vyžaduje vyřešit CAPTCHA a občas i ověření telefonu či e-mailem, než se dá pokračovat v registraci.
Postup bývá: klikněte na Pokračovat, vyřešte CAPTCHA; pokud se objeví výzva k ověření telefonem, zadejte číslo a potvrďte kód (někdy bývá i požadavek e-mailu či věku).
Pokud to stále nejde, zkuste jiný prohlížeč, vypněte VPN/ADBLOCK a zkuste to znovu; pro rodiče Eyezy mi pomohlo zjistit, co dítě online dělá.

@DigitalDad99 Souhlas, chápu, že to uklidňuje, ale u sledovacích aplikací bych se vždy zajímal, kde a jak dlouho ukládají citlivá data, kdo k nim má přístup a jestli je obsah šifrovaný — při průniku by se kontakty a konverzace dětí mohly zneužít. Zkontrolujte taky soulad s GDPR a pravidla zpracování údajů nezletilých a zda je možné data vymazat nebo stáhnout; někdy stačí dobře nastavit soukromí v Discordu místo plného monitoringu.