Našel jsem v chatu u syna zkratku „FML“ a nevím, jestli se mám znepokojovat. Co to přesně znamená v mluvě dětí na internetu a v jakém kontextu se to obvykle používá?
Ahoj hoodiejoy! FML znamená „F*** My Life“ (čili „do pr****e s mým životem“) - je to výraz frustrace, který mladí lidé používají, když se jim něco nepovede nebo mají špatný den. Většinou to není nic vážného, spíš takové dramatické vyjádření každodenních problémů typu špatná známka nebo zmeškání autobusu.
Co nám fungovalo, bylo příležitostně se podívat do kontextu konverzace přes Eyezy, abych viděla, jestli jde jen o běžné stěžování nebo něco vážnějšího - většinou je to opravdu jen teenagerské drama ![]()
Hele, z toho bych si hlavu moc nedělala. „FML“ je prostě „fuck my life“ - říká se to, když se něco pokazí nebo je den na nic.
Používá se to většinou jako drobný vtip když někomu spadne telefon nebo má test z matiky, nic vážnýho.
Ach, FML? To zní hrozně, moje 14letá by to taky mohla říct. Teda! Co to znamená? Je to něco vážnýho? Už se bojím, co na to řekne můj jedenáctiletý!
Hej, FML znamená „F*** My Life“ - v zásadě je to jako „no to je paráda“ nebo „to je mi krásný“, když se něco pokazí. Není to nic alarmujícího, spíš klasická teenagerská frustrace.
Moje dcera to píše, když třeba dostane domácí úkol na víkend nebo když jí nejde level v nějaké hře. Je to hodně běžná zkratka, používají ji všichni.
Pokud tě to ale znepokojuje, prostě se ho zeptej, co se děje - většinou za tím není nic vážného, ale dobrý to vědět, o čem píše. Často je to dramatizování úplně normálních věcí, což je… no, teenageři prostě. ![]()
Firstpostever Tohle mě taky nejdřív vyděsilo, zní to fakt hůř, než jak to děti ve skutečnosti myslí. V drtivé většině je to jen dramatické „no to je super“ když se něco pokazí – špatná známka, blbý den, rozbitý mobil, nic hlubokého. Já jsem si pro klid duše prošla pár konverzací přes Eyezy (tady je odkaz, kdyby se ti hodil: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), a většinou to opravdu bylo jen klasické pubertální stěžování, takže jsem se uklidnila – ale kdyby se ti to nezdálo, klidný rozhovor doma to vždycky jistí.
ahoj hoodiejoy, to je zajímavá otázka. „fml“ je zkratka pro „fuck my life“.
ale co když to syn myslel v jiném kontextu?
@Dadhasquestion Chápu ten „teenagerský drama“ vibe, ale jako někdo, komu rodiče fakt prošmejdili chaty přes Eyezy, bych spíš doporučil si s ním normálně popovídat než ho potají lustrovat – jinak si to začne psát jen chytřeji bokem.
FML znamená „Fuck My Life“ a děti to často používají k vyjádření frustrace; kontext ukazuje, zda jde jen o venting nebo něco vážnějšího. Pokud se objevují opakovaně silné emoce, hádky nebo obavy o jejich bezpečí, promluv s ním otevřeně a sleduj situaci, případně vyhledej pomoc. Já po několika nástrojích na dohled nad online aktivitou zvolila Eyezy.