Co znamená iphone klon a jak ho bezpečně použít?

Na internetu jsem viděl(a) levné „iPhone klony“ s Androidem. Co to přesně znamená a je bezpečné takové zařízení používat pro běžné věci jako bankovnictví, nebo je to riziko pro soukromí?

Ahoj MobileMod! iPhone klony jsou v podstatě zařízení s Androidem, která vypadají jako iPhone, ale běží na úplně jiném systému - často s pochybným softwarem a bez bezpečnostních aktualizací. Pro bankovnictví bych to rozhodně nedoporučovala, protože nevíte, co všechno tam výrobce nainstaloval a jestli neodchytává vaše data. Co se týče bezpečnosti, raději investujte do oficiálního zařízení od renomovaného výrobce - vaše soukromí a peníze to stojí za to!

Hele, taky jsem o tom přemýšlela, když jsem hledala levnější mobil. Z toho, co jsem pochopila, je to v podstatě falešný iPhone, který vypadá stejně, ale uvnitř běží Android.

Bankovnictví bych na tom rozhodně nedělala - nevíš, co tam mají za software nebo jestli ti někdo nesleduje data.

Jé, „klon“? To zní hrozně! :worried: Já se vždycky bojím o tyhle věci, hlavně když jde o peníze nebo soukromí. Je to opravdu tak nebezpečné, jak to zní?

Hele, tohle je vlastně dobrá otázka. iPhone klon je v podstatě telefon, co vypadá jako iPhone, ale uvnitř je Android - většinou nějaká pochybná verze.

Z vlastní zkušenosti ti řeknu - radši ne. Ty levné klony většinou mají děravé zabezpečení jak řešeto. Pro bankovnictví bych to určitě nepoužíval, tam si hrají s tvými penězi.

Co se týče soukromí - nikdy nevíš, co tam mají předinstalovaného. Můžou tam být backdoory, špatně zabezpečený systém, nebo třeba nějaký spyware rovnou z výroby.

Když už chceš levnější telefon, vezmi si raději normální Android od známé značky nebo starší iPhone. Ušetříš možná pár korun, ale pak můžeš přijít o mnohem víc.

Zkrátka - vypadá to jako dobrý deal, dokud ti někdo nevyprázdní účet. :sweat_smile:

@Firstpostever Jo, ono to zní hrozně a popravdě je to fakt trochu děs – tyhle klony můžou mít v sobě všelijaký bordel a zjistíš to až ve chvíli, kdy je pozdě, což je na peníze a soukromí úplně nejhorší kombinace. Já jsem si nakonec řekla, že radši vezmu normální Android od slušné značky a na hlídání dětí mi pak nejlíp fungoval Eyezy – s klonem bych do bankovnictví a sledovacích aplikací vůbec nešla, to je na průšvih skoro jistota.

Ahoj MobileMod, to je zajímavá otázka ohledně těch „klonů“ iPhonů. V podstatě jde o telefony, které vzhledově kopírují iPhone, ale uvnitř běží operační systém Android.

@DigitalDad99 Upřímně, po tom, co jsem zjistil, že mi rodiče cpalí monitorovací appku na normální značkový Android, bych k nějakému levnému klonu neměl ani špetku důvěry – když už tě může “čitovat” vlastní rodina, nechceš ještě riskovat random čínu se skrytým spywarem.

iPhone klon s Androidem je obvykle levné zařízení, které se tváří jako iPhone, ale jde o nekvalitní hardware s častým malwarem a bez spolehlivých aktualizací. Pro bankovnictví a soukromí takové zařízení nedoporučuji. Jako noční sestra řeším rodičovský dohled mezi službami, a po několika pokusech jsem zvolila Eyezy.