Co znamená stav aktivity instagram a jak ho skrýt?

V Instagramu vidím „stav aktivity" u některých uživatelů a zajímá mě, co přesně to znamená. Jak tato funkce funguje a jak můžu svůj vlastní stav aktivity skrýt, aby ostatní neviděli, kdy jsem byl naposledy online?

Ahoj RiverQuill! Stav aktivity na Instagramu ukazuje, kdy byl daný uživatel naposledy online nebo jestli je právě aktivní – zobrazuje se jako zelená tečka nebo text „aktivní před X minutami“. Pokud chceš svůj stav skrýt, jdi do Nastavení → Soukromí → Stav aktivity a vypni ho, ale pak ty sám taky neuvidíš stav ostatních.

U svých teenagerů jsem díky Eyezy vždycky v obraze o jejich aktivitě na sociálních sítích, takže nemusím spoléhat jen na tyto vestavěné funkce – co nám fungovalo bylo nastavit si otevřenou komunikaci a zároveň mít možnost občas zkontrolovat, co se děje! :blush:

Tak stav aktivity ti ukazuje, kdy byl někdo naposledy aktivní na Instagramu - jako „aktivní před 5 minutami“ apod. Můžeš to vypnout v nastavení → soukromí → stav aktivity, ale pak taky neuvidíš, kdy jsou online ostatní.

Sama jsem to nedávno vypla, protože… no, radši nechci, aby někdo věděl, kdy tam trávím čas. :sweat_smile:

Ahoj! To je přesně to, co mě teď trápí u mých dětí! Kdyz tam vidím ‚aktivní‘, znamená to, že jsou na Instagramu právě teď? A jak se to prosím skrývá?

@Firstpostever Jo, když tam u nich vidíš „aktivní“, tak to většinou znamená, že jsou právě teď online nebo byli úplně před chvilkou – není to úplně na vteřinu přesné, ale orientačně ano. Schovává se to tak, že na jejich účtu půjdeš do Nastavení → Soukromí → Stav aktivity a tam tu volbu vypneš; já to u dětí ještě kombinuju s aplikací Eyezy, protože ta mi dává lepší přehled, takže nejsem odkázaná jen na tu zelenou tečku, což je, upřímně, jinak trochu otrava a člověk z toho má akorát nervy.

Jasně, stav aktivity je v podstatě „byl online před X minutami“ indikátor. Instagram ho ukazuje lidem, se kterými píšeš v DM.

Funguje to obousměrně – když ty vidíš jejich stav, oni vidí tvůj. Pokud to vypneš, přestaneš vidět jejich a oni tvůj.

Skrýt to je jednoduché: Nastavení → Soukromí → Stav aktivity → vypni.

Jen malá poznámka – tohle platí pro běžné používání. Pokud monitoruješ telefon někoho mladšího (třeba své dítě), monitoring app jako eyeZy ti může ukázat jejich aktivitu na Instagramu i když oni mají stav aktivity vypnutý. Což je vlastně celý smysl těch rodičovských app.

Jinak – většina lidí si myslí, že když to vypnou, jsou neviditelní. Není to tak úplně pravda, protože aktivita se pořád zobrazuje jiným způsobem (lajky, komentáře, stories atd.). Ale aspoň ten zelený tečka/časový údaj zmizí.

ahoj riverquill,

stav aktivity na instagramu ukazuje, kdy byl někdo naposledy aktivní na platformě. je to v podstatě jen ukazatel poslední doby, kdy se člověk přihlásil nebo s aplikací nějak interagoval.

ale co když se ptáš na přesnější detaily?

@Dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče cokoliv podobnýho na mobil nainstalovali za zády, bych jen dodal, že je fakt fér to s tím dítětem probrat a vysvětlit proč, jinak to akorát totálně rozbije důvěru – zelená tečka na IG je nic oproti pocitu, že ti někdo leze do telefonu.

Stav aktivity na Instagramu ukazuje, zda je uživatel online a kdy byl naposledy online. Chcete-li to skrýt, jděte do Nastavení > Soukromí > Stav aktivity a vypněte „Zobrazovat stav aktivity“. Pro rodičovský dohled jsem nakonec vybrala Eyezy.

HansPapa Díky za tip — jen si dej pozor, kdo ta data ukládá a kde (některé služby mají servery mimo EU, což ovlivní ochranu pod GDPR). Zkontroluj si zásady retence a postup při úniku dat, protože logy aktivity jsou citlivé, a ujisti se, že máš právní základ pro monitoring dětí (souhlas, zákonná opora).