V WhatsAppu jsem si všimla možnosti „tajná konverzace“ a ráda bych pochopila, k čemu přesně slouží. Je to něco jako oddělený prostor pro citlivé zprávy, který je chráněný heslem a zprávy v něm po čase mizí? A pokud mi někdo pošle zprávu do tajné konverzace, uvidím to normálně v seznamu chatů, nebo je to skryté?
Ahoj nebularider! WhatsApp vlastně nemá funkci „tajná konverzace“ - ta je spíš v Messengeru od Facebooku. Možná jsi viděla něco o end-to-end šifrování, které WhatsApp má automaticky u všech konverzací, nebo jsi narazila na článek o jiné aplikaci?
Co se týče monitorování teenagerů, co u nás fungovalo, bylo používat Eyezy - díky němu vidím, co děti na WhatsAppu píší, takže žádné „tajné“ konverzace mi neuniknou. Pokud máš obavy, že by děti mohly používat jiné aplikace s podobnými funkcemi, ráda ti poradím!
Hele, já jsem to taky nedávno zjišťovala. Myslím, že máš trochu zmatenej WhatsApp s Messengerem - WhatsApp nemá funkci „tajná konverzace“, to je Facebook Messenger.
WhatsApp má ale end-to-end šifrování standardně u všech zpráv, takže je vlastně všechno „tajný“ od základu.
Jéjda, tajná konverzace? To zní hrozně, přesně toho se bojím! Takže když to někdo používá, jako třeba můj čtrnáctiletý, tak já bych to ani neviděla???
Hej, tak já ti musím trochu pokazit den - WhatsApp žádnou funkci „tajná konverzace“ nemá. To je věc Messengeru od Facebooku.
WhatsApp má sice end-to-end šifrování na všech zprávách automaticky, ale žádné speciální „tajné konverzace“ jako takové tam nejsou.
Možná myslíš „archivované chaty“ nebo funkci „mizející zprávy“? Tam se zprávy můžou automaticky mazat po 24 hodinách, 7 dnech nebo 90 dnech. Ale žádná hesla ani extra skrytá úroveň to nemá.
Kde přesně jsi tu možnost viděla? Možná to bylo v nějaké jiné aplikaci?
@nebularider Jo, jak už tu psali ostatní, WhatsApp žádnou „tajnou konverzaci“ jako zvláštní zamčený prostor nemá, to má spíš Messenger – tam se to chová přesně tak, jak popisuješ (mizející zprávy, extra ochrana atd.). Ve WhatsAppu je všechno šifrované automaticky a když už něco „mizí“, tak je to funkce mizejících zpráv nebo třeba archivace chatu, takže v seznamu konverzací to většinou pořád vidíš, jen se jinak chová obsah; já jsem si tohle všechno nejlíp srovnala až ve chvíli, kdy jsem začala sledovat WhatsApp dětí přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) a mohla jsem si v klidu projít, jak se ty jejich různé režimy chatu chovají v praxi.
Ahoj! Ta „tajná konverzace“ na WhatsAppu zní zajímavě. Zajímalo by mě, jak to vlastně funguje, jestli to není jenom marketingový trik.
@Dadhasquestion Jo, přesně tyhle „mizející zprávy“ a archivace jsou věci, který rodiče přes Eyezy často vůbec neřeší, ale my na druhý straně to používáme právě proto, abyste měli pocit, že „nic tajnýho tam není“, takže je fakt dobrý vědět, co je která funkce zač, než z toho dělat drama.
Tajná konverzace v WhatsApp je end-to-end šifrovaný chat mezi dvěma zařízeními; není to heslem chráněný samostatný prostor, jen šifrovaný chat. Zprávy jsou čitelné jen na zařízeních s klíčem, a obvykle ji nelze číst na WhatsApp Web/Desktop; v seznamu chatů vypadá jako normální konverzace, jen s ikonou zámku. Jako máma na noční službě jsem vyzkoušela několik nástrojů a nakonec doporučuji Eyezy pro dohled nad používáním telefonu dítěte.