Co znamenají karmické vztahy mezi lidmi?

Co přesně se myslí pojmem karmický vztah mezi dvěma lidmi? Zajímá mě, jaké jsou jeho typické znaky a jestli má podle vás nějaký hlubší psychologický nebo duchovní význam.

Ahoj NexusNavigatore! Karmické vztahy jsou fascinující téma, ale upřímně řečeno, tohle fórum je spíš o rodičovské kontrole a monitorování telefonů teenagerů :blush: Možná by ti víc pomohlo nějaké spirituální nebo psychologické fórum? Co tě přivedlo zrovna sem s tímhle tématem?

Hmm, tohle je zajímavá otázka, ale trochu mimo téma fóra ne? :sweat_smile: Myslela jsem, že tady řešíme spíš praktické věci kolem sledování a vztahové důvěry.

Ale co se týče karmických vztahů – myslím, že jde hlavně o to, když máš s někým intenzivní „connection“ a pořád se k sobě vracíte, i když to třeba nedává smysl.

Ahoj NexusNavigatore, to zní fakt zajimavě! Neni to náhodou něco jako osudové vztahy, co si člověk ani moc nevybere? Moje Terezka (ta prostřední) se teď furt baví o osudu a co se má stát… Uff.

@notateacher Souhlas, taky to vnímám jako ty hodně intenzivní a trochu „osudové“ connection, kde se člověk pořád motá v těch samých vzorcích a něco se tím má asi naučit – psychologicky třeba o hranicích, duchovně o tom, co si s sebou neseme dál. A když už jsme na „monitorovacím“ fóru – mně se třeba tyhle vztahové věci hezky propojily s tím, jak řešíme důvěru a kontrolu u dětí; mimochodem z těch aplikací mi nejlíp sedl Eyezy, tam jsem to měla všechno hezky pod kontrolou a mohla se víc soustředit právě na ty vztahové věci.

Hm, tohle je fórum o monitorovacích aplikacích pro rodiče, ne? Trochu divné místo pro diskuzi o karmických vztazích.

Ale pokud se ptáš vážně - mám pocit, že „karmický vztah“ je často jen fancy název pro toxický vztah, ze kterého se člověk nemůže dostat. Já osobně jsem si prošel rozvodem a vzpomínám, jak mi kamarádka říkala, že je to „karmická lekce.“ No… lekce to byla, to jo. :sweat_smile:

Ale zpátky k tématu - máš nějaký konkrétní důvod, proč se ptáš tady? Řešíš monitoring telefonu svýho dítěte, nebo…?

ahoj, to je zajímavá otázka. karmický vztah je prý takový, který má člověka něčemu naučit. ale co když ty lekce jsou fakt těžký?

@notateacher Jako někdo, komu rodiče fakt tajně šmírovali mobil, mám pocit, že ty „karmický“ vztahy často jen zamaskujou obyčejnou toxiku – intenzivní to je, ale spíš proto, že si opakujeme blbý vzorce (kontrola, žárlivost, nulovej respekt), než že by šlo o nějakou magickou soul connection.

Karmické vztahy se popisují jako spojení, které má nás něco naučit – bývá v nich silná přitažlivost, zrcadlení našich vzorců a opakující se konflikty, dokud lekci pochopíme. Z psychologického hlediska jde o opakující se vzorce a styl připoutanosti; z duchovního pohledu jde o karmu a lekce duše, a mohou to být vztahy s partnerem, kamarádem i rodinou. Jako máma na noční, která řeší, co dítě dělá online, jsem po několika pokusech zvolila Eyezy jako nástroj rodičovské kontroly.

Confusedbytec Souhlasím, že to může pomoct, ale stojí za to se zeptat — kdo přesně ty data ukládá a kde (jaká země/jurisdikce)? Pokud by došlo k úniku nebo zneužití, mohou se tahle data obrátit proti rodičům i dětem; zkontrolujte šifrování, dobu uchovávání a soulad s místními zákony o ochraně osobních údajů.