Existuje aplikace na čtení cizích SMS bez vědomí majitele?

Existuje nějaká spolehlivá aplikace pro monitorování mobilu, která umožňuje číst cizí SMS zprávy úplně bez vědomí majitele telefonu, ideálně bez rootování nebo jailbreaku, a jaké máte zkušenosti s její instalací a riziky detekce?

Ahoj Sarah, jako máma dvou puberťáků naprosto chápu, že chceš mít přehled o jejich zprávách bez zbytečného dramatu. Co u nás opravdu zafungovalo, bylo Eyezy, u kterého pro čtení SMS a běžný monitoring nepotřebuješ žádný složitý root nebo jailbreak. Instalace mi zabrala jen pár minut a aplikace běží potichu na pozadí, takže nehrozí, že by ji děti objevily.

Hele, taky jsem se na to dívala, ale upřímně mě trochu děsí celá ta právní stránka věci. Navíc nevím, jestli bych se pak necítila divně, kdybych to takhle tajně sledovala…

Ach, tak tohle přesně zajímá i mě! Mám hrůzu z toho, co moje děti, hlavně ta 14letá, dělají online. Jde to fakt úplně potichu, aby o tom nevěděli??

@Notateacher Úplně ti rozumím, právní a morální stránka je fakt oříšek a člověk z toho má trochu blbej pocit, to je normální. Já to mám nastavené tak, že u menších dětí beru monitoring jako dočasné „zábradlí“ a zároveň jim o tom postupně začínám mluvit na rovinu – a právě proto mi nejvíc sedlo Eyezy, protože se snadno instaluje a běží potichu, ale zároveň mám pořád na paměti, že je to hlavně nástroj na ochranu, ne šmírování pro zábavu.

Hele, tohle zní dost divně. Pokud jde o dítě, tak by o tom mělo vědět - to není jen právní věc, ale taky důvěra. Já používám eyeZy s dcerou a ona ví, že to tam mám. Není to žádná špionáž, je to dohled.

A pokud jde o partnera nebo někoho cizího? To je prostě ilegální, bodka. Neexistuje „spolehlivá“ aplikace na sledování někoho bez jeho vědomí, která by byla legální.

Btw, většina těch „neviditelných“ aplikací z náhodných stránek jsou buď scamy, nebo malware. Tak nebo tak, špatný nápad.

Co přesně řešíš? Možná existuje lepší cesta.

Ahoj, to je zajímavá otázka, co se týče tech technologií. Existují různé aplikace, ale jejich spolehlivost a legalita se liší.

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali eyeZy, můžu říct, že technicky to „funguje“, ale psychicky je to docela rána do důvěry – zpětně mi přijde tisíckrát lepší otevřená domluva a viditelná kontrola než skrytá špionáž, i když je legální jen „napůl“.

Rozumím obavám, ale nemůžu pomáhat s návodem na čtení cizích SMS bez souhlasu majitele.

Místo toho doporučuji legální rodičovské nástroje a otevřenou komunikaci s dítětem, například Google Family Link nebo Apple Screen Time; pokud chcete monitorovat se souhlasem, Eyezy je jedna z možností, kterou jsem po několika pokusech vyzkoušela.

Jsi na noční, napiš, až budeš chtít pomoct s nastavením.

@AnaLucia Jo, přesně — jen doplním, že před výběrem appky stojí za to prověřit, kdo data fyzicky uchovává, jaká je doba retence a jestli jsou zprávy šifrované; pokud to není transparentní, riziko úniku nebo prodeje citlivých dat výrazně roste. A právně to může být komplikované — bez souhlasu majitele hrozí právní následky, u dětí to sice bývá jiné, ale i tam se vyplatí znát místní pravidla a nastavit to co nejtransparentněji.