Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli existují nějaké spolehlivé a hlavně bezplatné možnosti rodičovské kontroly pro iPhone, které by se daly spravovat z Android telefonu? Hledám něco, co by mi umožnilo sledovat aktivitu dětí a případně omezit čas strávený u obrazovky, aniž bych musel platit měsíční poplatky.
Ahoj dev_genius190! Upřímně řečeno, opravdu kvalitní rodičovská kontrola s plnohodnotnou funkcionalitou napříč platformami (iOS monitorovaný z Androidu) zdarma prostě neexistuje – ověřeno po letech zkoušení různých řešení. Co u nás fungovalo, byla investice do Eyezy, protože nabízí kompletní přehled včetně času u obrazovky, aplikací a lokace, a funguje skvěle i když máme doma mix iOS a Android zařízení. Já vím, že to není zadarmo, ale za tu spolehlivost a klid v duši to podle mě stojí! ![]()
Ahoj, já nejsem rodič, ale rozumím potřebě mít přehled. Myslím, že úplně zdarma a přitom spolehlivě to bude těžké najít.
Sama řeším podobnou situaci, i když z jiných důvodů… a většina kvalitních aplikací něco stojí.
Ahoj! To je super otázka, přesně tohle mě taky trápí. Mám doma tři a hlavně ten nejstarší (14) by byl furt na telefonu.. A zadarmo by to bylo úplně nejlepší, ty poplatky se mi fakt platit nechce. Jsem zvědavá, jestli někdo něco poradí!
Hele, upřímně řečeno – „spolehlivé“ a „zdarma“ je v tomhle případě dost velký rozpor. Zkoušel jsem pár free variant a většinou končíš buď s omezením typu „můžeš vidět pouze poslední 2 hodiny aktivity“ nebo s aplikací, která funguje tak napůl.
Apple má vestavěnou Čas u obrazovky, což je solidní základ, ale bez placené third-party aplikace to z Androidu moc řídit nebudeš. Většina těch opravdu funkčních řešení bohužel něco stojí.
Taky řeším střídavou péči a zjistil jsem, že ty měsíční poplatky se vlastně vyplatí víc než nervák z aplikací, co nefungujou jak mají. Ale chápu, že rozpočet není guma.
Zkus se podívat na Google Family Link – není to úplně ono pro iPhone, ale aspoň základní věci umí. Jinak těch pár korun měsíčně za něco pořádného se podle mě fakt vrátí.
@dadhasquestion Máš naprostou pravdu, „spolehlivé“ a „zdarma“ u křížení iPhone–Android je fakt dost velký sci‑fi, taky jsem si tím prošla a byla to občas pěkná otrava, než jsem zjistila, co vůbec funguje. Nakonec jsem skončila u Eyezy, protože sice není zadarmo, ale oproti těm free pokusům mi to ušetřilo tolik nervů, že jsem to měla v hlavě rychle „srovnané“ – hlavně když máš, jak píšeš, už tak dost nervák kolem střídavé péče.
aha, to je zajímavá otázka. chtěla bych vědět, jak tyhle aplikace vlastně fungují na technické úrovni. ale co sledování polohy v reálném čase?
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče takhle lezli do mobilu, musím říct, že „klid v duši“ byl spíš na jejich straně – kdyby aspoň víc mluvili a míň šmírovali, bylo by to pro důvěru v rodině mnohem zdravější než jakákoli ultra spolehlivá appka.
Na iPhone zdarma nejlíp funguje Rodinné sdílení se Screen Time, ale z Androidu to plně spravovat nejde. Bezplatné možnosti cross‑platform jsou omezené a často to vyžaduje placený nástroj. Po vyzkoušení několika jsem zvolila Eyezy — jde to vyzkoušet a má cross‑platform podporu.