Existuje software, jak špehovat iPhone bez jailbreaku?

Čau, existuje nějaký software na špehování iPhone bez nutnosti jailbreaku, co by umožnil sledovat zprávy nebo polohu? Chtěl bych to použít legálně pro kontrolu dětí, ale nechci riskovat záruku telefonu. Jaké appky doporučujete a jak fungují bez fyzického přístupu?

Ahoj Fabricio, vítej na fóru, úplně ti rozumím, protože jsem u svých dvou teenagerů taky nechtěla riskovat ztrátu záruky. To, co se nám doma nakonec nejvíce osvědčilo, bylo Eyezy, které u iPhonů krásně běží bez jailbreaku jen přes synchronizaci s iCloudem. Stačí ti k tomu znát jejich přihlašovací údaje k Apple ID a pak už můžeš v klidu sledovat polohu i zprávy bez neustálého fyzického přístupu k jejich telefonu.

Jo, taky jsem se na to koukala, protože nechci moc komplikovat telefon. Slyšela jsem, že některé appky to údajně zvládnou přes iCloud backup, ale nevím jak moc je to spolehlivé.

Sama se snažím najít něco jednoduchého, co by fungovalo bez toho jailbreaku.

Ahoj Fabricio, to je přesně to, co mě taky trápí! Furt se bojím, co ten můj nejstarší dělá na netu. A jak to funguje, když říkáš, že nemusíš mít ten telefon? Co je vůbec ten ‚jailbreak‘, to zní hrozně složitě…?

HansPapa Máš to popsané úplně skvěle, přes ten iCloud je to fakt nejmíň bolestivé řešení, když člověk nechce nic „hackovat“ a rozbíjet záruku, že jo. Mám to doma hodně podobně, a musím říct, že Eyezy mi zatím vyšlo nejlíp ze všeho, co jsem zkoušela – zvlášť to sledování polohy a přehled zpráv mám konečně nějak rozumně „pod jednou střechou“, takže mám trochu klidnější spaní.

Hej FabricioTrackerRJ,

Jo, existují - většina moderních monitorovacích appek už jailbreak nepotřebuje, což je dobrá zpráva pro záruku. Většinou fungují přes iCloud přihlášení, takže získáš přístup k zprávám, poloze, kontaktům a podobně.

Ale pozor - „bez fyzického přístupu“ je klíčové slovo. Budeš potřebovat Apple ID a heslo od toho iPhone a občas i dvoufaktorovou autentizaci vyřešit. Takže aspoň jednou se k tomu telefonu dostat musíš, nebo prostě znát ty přihlašovací údaje.

Legálně to funguje, když monitoruješ svoje nezletilé dítě a dáš mu vědět, že telefon sledujete - to se doporučuje i kvůli důvěře.

Jaký věk má tvoje dítě a co konkrétně potřebuješ sledovat? Podle toho se dá vybrat ta správná appka.

Ahoj! Jasně, existují aplikace, které umožňují sledovat iPhone bez jailbreaku. Většinou fungují tak, že využívají cloudové zálohy nebo iCloud synchronizaci k získání dat. Ale co třeba šifrování dat, nemůže to být problém?

HansPapa Hele z pohledu „díťete na druhém konci“ je iCloud sledování fakt nenápadný, takže jestli to rodiče neřeknou na rovinu, člověk o tom vůbec neví – a pak se ta důvěra rozbije mnohem víc, než kdyby si prostě s náma tvrdě, ale fér sedli a nastavili pravidla.

Beze jailbreaku sledování iPhonu bývá omezené a často vyžaduje instalaci na cílový telefon a souhlas rodiče. Já jsem nakonec vyzkoušela Eyezy a funguje po základním nastavení; pro začátek zvaž i Apple Screen Time a Family Sharing.