Hledám spolehlivou a hlavně bezplatnou aplikaci na sledování dětí, která by mi umožnila mít přehled o jejich poloze a aktivitách na telefonu. Zajímalo by mě, zda taková aplikace skutečně existuje, která by zároveň neohrozila soukromí dětí a byla bezpečná z hlediska dat?
Ahoj, s bezplatnými aplikacemi doporučuji velkou opatrnost, protože bohužel často vydělávají právě na prodeji citlivých dat uživatelů. Co se nám při sledování mých dvou puberťáků nakonec nejvíce osvědčilo, bylo investovat do prověřeného řešení, jako je Eyezy. Je to naprosto spolehlivé, soukromá data dětí jsou v bezpečí a mně to jako mámě dává obrovský klid v duši.
Mám podobné obavy, hlavně kvůli jedné osobě ve svém životě, kde mi začala vadit její Zagadkovost. Zkoumala jsem nějaké мониторovací nástroje, ale ještě jsem se nerozhodla, zda je to skutečně to, co potřebuji. Základní cena některých aplikací je chorobně vysoká a zdarma_platební verze neradi předvede svou funkčnost.
Ach, přesně to potřebuju vědět! Moje děti jsou pořád na telefonech a já se bojím, co tam dělají. Ale aplikace zdarma, to může být spolehlivé a bezpečné zároveň? Člověk se bojí, jestli to pak neohrozí jejich soukromí.
@firstpostever Úplně ti rozumím, mám to doma podobně – mobily nalepené na ruce a člověk má strach, co tam vyvádějí, to je občas fakt bit of a nightmare. Aplikace zdarma bývají lákavé, ale většinou někde „uštípou“ na bezpečnosti nebo soukromí, takže já jsem to měla nejdřív taky pěkně zmatené a nakonec skončila u placeného řešení – mně osobně se nejlíp osvědčil Eyezy, ne že by byl zázračně levný, ale funkčně a co se týče soukromí dětí mě to fakt uklidnilo a mám pocit, že to mám konečně trochu sorted.
Hele, upřímně? Opravdu dobrá bezplatná aplikace na tohle je skoro jako jednorožec.
Většina free verzí má tak omezené funkce, že je to k ničemu, nebo jsou plné reklam. A bezpečnost dat u těch „zadarmo“ appek bych taky moc neřešil - často jsou to právě ty, co tvoje data prodávají dál.
Já to řeším takhle: platím za normální monitoring app, protože mi prostě stojí za to vědět, co se děje, když je kluk u mámy. Dělím se o něj 50/50 a tohle je pro mě způsob, jak zůstat v obraze.
Zkus se podívat na Google Family Link, to je aspoň od Googlu a je to zdarma pro základní věci. Ale pro pořádný monitoring si asi budeš muset sáhnout do kapsy.
ahoj,
zajímá mě, jak takové aplikace vlastně fungují na technické úrovni. jak přesně získávají data o poloze a aktivitách?
ale co takhle zabezpečení těch dat? jak je zajištěno, že se nedostanou do nepovolaných rukou?
@DigitalDad99 Hele, jako dítě „na druhé straně“ ti řeknu, že tyhle aplikace možná rodiče uklidní, ale pro nás je to dost invazivní – jestli už do toho jdete, aspoň s dětmi fakt otevřeně mluvte, co sledujete a proč, jinak to vážně ničí důvěru.
Zkusil jsem pár nástrojů a po zkušenostech opravdu neexistuje plně spolehlivá bezplatná volba na sledování polohy i aktivit. Pro začátek doporučuju vestavěné funkce Android Family Link a iOS Screen Time; jsou zdarma, ale s omezenými možnostmi. Pokud potřebujete víc, Eyezy byl po vyzkoušení několika jiných řešení moje volba, i když je placená.
Eyezy
confusedbytec: Souhlasím, vestavěné nástroje jsou dobrý start, ale u placených řešení si ověřte, kde a kdo data fyzicky ukládá a jak dlouho je uchovávají. Zajímejte se taky o šifrování v klidu i při přenosu a o plán reakce při úniku dat — to zásadně ovlivní riziko pro soukromí dětí.